StoryEditorOCM
Showbiz‘ONO NEŠTO‘

Zavodljivi Ivan Pažanin otkrio je kojih je pet žena najvažnijih u njegovom životu: Imam poseban zaštitnički instinkt...

Piše SCENA SD
30. svibnja 2024. - 11:06
Ivan Pažanin je često u društvu lijepih žena, ali to su sve prijateljice (na slici u društvu Splićanki Lane Pavić i Renate Lovrinčević). Još uvijek je, tvrdi, u ljubavnom smislu soloArhiva/Cropix

Za splitskog chefa mnoge će žene reći da im je jedan od najprivlačnijih Hrvata, a on je ispričao koje žene su najvažnije u njegovom životu.

"Znam tko sam i što sam sve napravio u životu. Lijepo mi je, imam posao koji volim, ljude koje volim u svom najužem krugu i ne treba mi ništa više. A onda sam odlučio i naučiti pjevati" - nasmijao se Pažanin, aludirajući na sudjelovanje u HTV-ovom showu "Zvijezde pjevaju".

Pažanin ističe, kako piše nova.rs, da su veliku ulogu imale žene uz koje je odrastao.

"Još nema te posebne žene u mom životu, sve je po starom po tom pitanju. Kod mene samo: red, rad i hrana. No ja sam oduvijek okružen posebnim ženama, bakama, majkom i svojim sestrama. Jako smo povezani svi kao obitelj, moja majka, dvije bake, dvije sestre i ja, uz, naravno, i oca.

Svi se jako volimo i imam poseban zaštitnički instinkt prema njima. I moja majka i bake su žene liderice, žene koje imaju karakter, koje su se borile za obitelj, koje su uvijek bile tu za nas djecu, omogućile nam prekrasno djetinjstvo i prekrasan odgoj. I hvala im na tome“ - istakao je splitski chef, koji se proslavio diljem zemlje, a i regije, nakon što se pojavio u gledanim i popularnim tv showovima.

image

Ivan Pažanin

"Jako cijenim žene, posebno one s karakterom, iskustvom i to je za mene najbolja kombinacija”, kazao je Ivan Pažanin, a prenosi nova.rs.

Ljubav prema kuhanju i vještinu za štednjakom Pažanin i jest naslijedio iz kuće, i bake i mama odlične su kuharice. Upitan stižu li i kritike od njih, odgovara:

"Majka ponekad kritizira, pa mi kaže: Što to sad opet radiš, izvodiš neke gluposti... Ali opet je tu uvijek za mene. Majka i bake zaslužne su za moju ljubav prema kuhanju. To nam je u krvi, to je način i kultura našeg života. Uvijek se nešto jede, uvijek smo okupljeni oko hrane.“

image
Ante Čizmić/Cropix

Na pitanje je li u svijetu kulinarstva lakše ako si muškarac ili žena, splitski chef rezimira:

"Važno je da voliš svoj posao, da se trudiš, da stalno daješ sve od sebe. U Sloveniji imamo najbolju kuharicu na svijetu, Anu Roš, i Hrvatska ima odlične chefice. One možda jesu u manjini, što se tiče brojnosti, ali po pitanju kvalitete, besprijekorne su. Možda mi muškarci više dolazimo do izražaja jednostavno zato što nas je više, ali imamo vrhunske kuharice.

Ne mogu uopće vjerovati da u današnje vrijeme, u 21. stoljeću, uopće postavljamo pitanje ravnopravnosti muškaraca i žena, i da o tome i dalje pričamo. Ako postoji neravnopravnost, onda kvragu sve! Nikad ne razmišljam o spolu, već o osobi, kakva je ona. Sretan sam jer mislim da se ni jedna od mojih sestara nije susretala s tim predrasudama.

image

Ivan Pažanin u Makarskoj u društvu kolegice, vrhunske slastičarke Tee Mamut

Ivo Ravlić/Cropix

Jedna živi u Zagrebu, druga u Splitu. Izgrađene su kao osobe, sretne, zadovoljne i snažne. Taj je problem, čini mi se, više izražen u manjim sredinama, a veliku ulogu u tom pristupu imaju odgoj i edukacija.“

Ivan ističe i da je surađivao s brojnim kvalitetnim i ozbiljnim šeficama, od kojih je puno naučio.

"Najvažniji savjet koji sam dobio bio je – voli svoj posao. Također, važno je imati jak karakter i izgraditi se u poslu. Znati da se ništa ne može dogoditi preko noći, što sam osjetio na svojoj koži. I tada možeš uživati u mnogim stvarima, ali za to treba vremena. Treba raditi, treba biti strpljiv. I to uvijek jednako voljeti...“

image
Nera Šimić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 20:19