StoryEditorOCM
ShowbizMADALINA GHENEA

Kažu da je ‘najljepša na svijetu‘, tko je Rumunjka koja je očarala najveće šarmere? Sa 14 godina je sama sjela u vlak...

Piše Marija-Maja Čović
4. listopada 2024. - 12:24

Početkom kolovoza proslavila je 37. rođendan, a potom je, kao i već cijeli niz godina, atraktivnom pojavom privlačila pozornost fotoreportera i medija na filmskom festivalu u Veneciji.

image

MadalinaGhenea u Veneciji 2020. godine

Matteo Chinellato/Nurphoto Via Afp

O ukusima se ne raspravlja, a ljepota je, kako kažu, u oku promatrača, i sasvim sigurno ima još žena na koje bi se mogle primijeniti takve laskave ocjene, ali mnogi upravo rumunjsku manekenku i glumicu Madalinu Ghenea nazivaju najljepšom ženom Europe, neki kažu kako je ‘najljepša na planetu i šire‘.

image

Madalinu mnogi smatraju najljepšom ženom svijeta

Mustafa Yalcin/Anadolu Via Afp

Nesumnjivo iznimno atraktivna, Madalina ima mediteransku privlačnost Sofije Loren, koju je i glumila u filmu "House of Gucci", magnetski pogled Angeline Jolie i zanosne obline koje podsjećaju na Annu Magnani.

Otišla sa 14 godina

Rođena u Slatini, gradu od šezdesetak tisuća stanovnika, u kojemu se rodio i slavni dramatičar Eugene Ionescu, Madalina je već kao djevojčica nastupala na revijama u Rumunjskoj, a sa 14 godina i samo putovnicom u džepu, vlakom se uputila u Milano. Odmah je privukla pozornost modnih krugova. A među prvim poslovima bio je onaj za brend Gattinoni. Slijedile su brojne druge ponude, revije širom svijeta, reklame, glazbeni spotovi, među njima i za pjesmu "Il tempo tra di noi" Erosa Ramazzottija 2007. godine...

image

U Veneciji 2020. godine

Alberto Pizzoli/Afp

Madalina se 2010. pojavila u šestoj sezoni talijanske verzije plesa sa zvijezdama, godinu kasnije postala je ambasadorica brenda mobilnih telefona TRE-Italy, kao i brenda plesne odjeće DEHA i starinskih trkačih automobila Mille Miglia.

Te 2011. debitirala je i kao glumica u liku Irene u talijanskom filmu "I soliti idioti", potom se 2013. pojavila uz Juda Lawa u filmu "Dom Hemingway", a 2015. je glumica Miss Universe u drami "Youth" Paola Sorrentina. Najpoznatije su joj uloge ona, koliko god kratka bila, Sophije Loren u filmu "House of Gucci" iz 2021. godine, te lik Nahomi u trileru "Deep Fear".

image

U filmu ‘House of Gucci‘ Madalina glumi legendarnu divu Sophiju Loren

Vincenzo Landi/Ipa/Pa Images/Profimedia/Vincenzo Landi/Ipa/Pa Images/Profimedia

Ulogu Sophije Loren dobila je kad je redatelj Ridley Scott primijetio njezinu veliku sličnost s legendarnom filmskom divom, a nije mali broj onih koji tvrde i kako se Madalina podvrgnula nekim estetskim zahvatima kako bi što više sličila na Sophiju.

Leo, Gerard, Michael...

Inače, Madalina tečno, uz materinji rumunjski, govori talijanski, španjolski i engleski, priključila se humanitarnoj organizaciji "Umjetnici za mir i pravdu" za pomoć Haitiju, donirala je sredstva za obnovu rodilišta u bolnici u svojoj rodnoj Slatini...

Atraktivna manekenka i glumica, koja ima 1,3 milijuna pratitelja na Instagramu, nije mogla, dakako, promaknuti pozornosti slavnih faca, još 2011. navodno je bila u kratkoj vezi s Leonardom DiCapriom, sljedeće dvije godine partner joj je bio škotski glumac Gerard Butler, a 2014. je kratko bila u vezi s Michaelom Fassbenderom.

image

Među njezinim bivšim partnerima je škotski glumac Gerard Butler

Adrian Sanchez-gonzalez/Afp

Slijedila je nešto duža veza s rumunjskim milijunašem Mateijem Stratanom, s kojim je 2017. dobila kćerku Charlotte. Kad se ta veza raspala, Madalina je sreću potražila u zagrljaju poznatog američkog trgovca umjetninama Vita Schnabela, nekadašnjeg partnera slavne manekenke Heidi Klum, koji je neko vrijeme bio i u vezi s Amber Heard, bivšom suprugom Johnnyja Deppa.

Potraga za onim pravim

Ni romansa s Vitom nije bila dugog vijeka, a prošle godine Madalina je bila u vezi s poznatim bugarskim tenisačem, četiri godine mlađim Grigorom Dimitrovim, pratila ga je na nekoliko turnira, ali ni ta veza nije potrajala. Ona je pojasnila kako su odlučili krenuti svatko svojim putem, raskidu su kumovale njihove brojne obaveze i razdvojenost, a fanovima je poručila da ne vjeruju svemu što pročitaju u medijima.

image

Madalina s bugarskim tenisačem Grigorom Dimitorovim na odmoru u Maratei u Italiji

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Madalina je jednom prilikom kazala kako, kad su partneri u pitanju, pogrešno odabire odlučujući se za dječake umjesto prave muškarce, a pri tome se ne radi o njihovoj dobi. No, nastavlja tražiti čovjeka svog života, muškarca koji će prihvatiti činjenicu da je prvenstveno majka, potom glumica, manekenka i producentica. Kaže kako ne govori o feminizmu i ženskoj snazi, ali je teško naći muškarca koji je u stanju dijeliti moć. Valjda će joj to uspjeti.

image

Madalina na filmskom festivalu u Rimu 2022. godine

Ipa/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Ipa/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image

Madalina je u filmu ‘Deep Fear‘ glumila uz Eda Westwicka - snimljeni su na premijeri u Londonu u listopadu prošle godine

-/Instar Images/Profimedia/-/Instar Images/Profimedia
image

Tijekom jednog od pojavljivanja na crvenom tepihu ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, Madalinu je pratio Gianni Valenti

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia
image

Madalina na filsmkom festivalu u Veneciji 2021. godine

Manuele Mangiarotti/Ipa/Pa Images/Profimedia/Manuele Mangiarotti/Ipa/Pa Images/Profimedia
image

Madalina u Cannesu 2022. godine

Manuele Mangiarotti/Ipa-agency/Ipa/Profimedia/Manuele Mangiarotti/Ipa-agency/Ipa/Profimedia
image

Al Pacino i Madalina Ghenea u sceni filma ‘House of Gucci‘

Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia
image

Madalina u lipnju 2021. u Portofinu s tadašnjim dečkom Andreom Castagnolom

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image

Madalina s kćerkom Charlotte na odmoru u Italiji

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image

Madalina s Charlotte i prijateljem na plaži u Portofinu

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image

Atraktivna rumunjska manekenka i glumica Madalina Ghenea

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 12:33