StoryEditor

Zagreb – kongresna i poslovna destinacija

Piše Promo
9. siječnja 2020. - 08:30
Poslovni turizamPromo

Grad Zagreb kao glavni i najveći grad Republike Hrvatske, odlično prometno povezan i dostupan cijele godine, prirodno je orijentiran prema organizaciji poslovnih skupova te čini prvi odabir brojnih međunarodnih asocijacija i tvrtki koje svoje kongrese, seminare i razne vrste poslovnih događanja i sastanaka organiziraju u Hrvatskoj.

Raznolika ponuda poslovnih hotela u kojem segmentu kapaciteti iz godine u godinu rastu i poboljšavaju se, pozicioniraju Zagreb kao vodeću poslovno-kongresnu destinaciju u zemlji, ali i značajnu i konkurentnu destinaciju u globalnim okvirima. Osim hotelskih kapaciteta i namjenskih kongresnih prostora, Zagreb nudi raznovrstan odabir prostora za organizaciju različitih događanja, poput muzeja, galerija, kulturnih i znanstvenih institucija, sve traženijih od organizatora koji žele svoj poslovni događaj obilježiti nečim posebnim i jedinstvenim. Velika je prednost Zagreba kompaktnost njegova središta u kojem su koncentrirani brojni kongresni hoteli i ostali prostori, što omogućava različite kombinacije modernih, povijesnih i posebnih prostora, često bez potrebe za prijevozom sudionika.

Osim kao kongresna destinacija, Zagreb postaje i sve zanimljivijim i češćim odabirom za incentive putovanja u organizaciji različitih korporacija i tvrtki. Logična je to posljedica razvoja različitih turističkih proizvoda i brojnih događanja kojima grad obiluje tijekom cijele godine. Zagreb je i odlična polazišna točka za poludnevne i dnevne izlete u okolicu, od prekrasnih i pitoresknih mjesta na sjeverozapadu Hrvatske, dvoraca Hrvatskog zagorja, sve do Plitvičkih jezera i priobalnih mjesta na sjevernom Jadranu.

S početkom 2020. godine, Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije, što će svakako dati dodatni impuls promociji Zagreba i Hrvatske, te priliku da se pokaže u najboljem svjetlu kroz vrlo zahtjevnu organizaciju šestomjesečnog predsjedanja.

Turistička zajednica grada Zagreba putem Kongresnog odjela specijaliziranog upravo za poslovni segment, pruža nepristranu savjetodavnu potporu i aktivno pomaže organizatorima domaćih i međunarodnih skupova, te pomaže u podnošenju i realizaciji kandidatura.


 

Izdvojeno

28. svibanj 2020 23:43