StoryEditorOCM
Panoramadetaljan vodič

Znate li što je soundbar? Uz njega možete zaboraviti na loš zvuk s televizora i mobitela. Savjetujemo kako ga izabrati

Piše Željko Simunić
21. rujna 2024. - 17:48
U blic-anketi po Splitu s čuđenjem smo ustanovili da više od polovine sugovornika nikada nije čulo za taj uređaj koji jamačno unaprjeđuje zvuk u stanu ili kući...Shutterstock

Moderni televizori su tanki i uistinu pružaju vrhunsku kvalitetu slike koja je nekada bila nezamisliva. Međutim, zbog elegancije tih uređaja i razumljivog manjka prostora, u njima su sa stražnje strane (vrlo rijetko sprijeda) postavljeni zvučnici malih gabarita prosječne snage 2 x 10 W, pa je kod većine osjetan gubitak kvalitete zvuka.

Posebno zbog toga što se njihova tehnologija sa stražnje strane oslanja na odbijanje zvuka od zida, u čijoj blizini televizor uobičajeno stoji. No ujedno je potpuno nerealno očekivati da će tanki zvučnici male snage korisniku dati dovoljno dubine, jasnoću i detalje zvučne slike, baš kao i kod mobitela.

Srećom, postoji soundbar uređaj, jednostavno i ne toliko skupo rješenje za značajno poboljšanje zvuka tijekom gledanja TV programa ili slušanja internetske glazbe s mobitela, tableta, računala... U blic-anketi po Splitu s čuđenjem smo ustanovili da više od polovine sugovornika nikada nije čulo za taj uređaj koji jamačno unaprjeđuje zvuk u stanu ili kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 17:50