StoryEditor
PanoramaRAZLIKA U GODINAMA

Supruga Emmanuela Macrona nekad mu je bila nastavnica... Znate li kako sve zovu starije žene koje zavode mlađe muškarce?

Piše M.P.
30. studenog 2021. - 13:27

Novinari portala Zagreb.info, inspirirani razlikom u godinama između francuskog predsjednika i njegove supruge, istražili su kako se sve nazivaju starije žene koje uspješno zavode mlađe muškarce, a njihov popis donosimo u nastavku. 

Naime, Emmanuel Macron ludo je zaljubljen u 24 godine stariju Brigitte.

Par se upoznao još početkom devedesetih, na školskoj dramskoj radionici, a danas glavni čovjek Francuske bio je tada tek 16-godišnji učenik. Brigitte je pak bila 40-godišnja nastavnica. 

Prohodali su čim je mladi Emmanuel dosegao punoljetnost, a zbog “neprimjerenosti veze” roditelji su budućeg predsjednika poslali iz Amiensa u Pariz, kako bi svoje obrazovanje završio daleko od fatalne profesorice. Pa ipak, njih su se dvoje opet pronašli te svoju ljubav, koja odolijeva testu vremena, ozakonili brakom 2007. godine.

image
Brigitte Macron
Thomas Samson/AFP

Puma

Starije žene koje ulaze u romantične i seksualne veze s mlađim muškarcima nadimak su dobile po grabežljivoj životinji: puma. 

Njihov glavni adut je, zaključuje američki profesor razvojne psihologije Ritch C. Savin-Williams, seksualno iskustvo, a upravo je seks i u samom središtu njihovih interesa.

One žude za energičnim mladim partnerima, koji od starijih partnerica u krevetu očekuju pouzdanost i vještinu. Prilikom takvih igrica najčešće su upravo žene dominantne.

WHIP 

Britanska spisateljica Bibi Lynch prije nekoliko godina je predložila novi naziv za ove žene.

WHIP je tako zamislila kao akronim za "Women who are Hot, Inteligent and in ther Prime" – žene koje odlično izgledaju, inteligentne su i u svojim najboljim godinama života, navodi Zagreb.info.

Britanska autorica, kojoj su se, kako kaže, mlađi muškarci počeli udvarati otkad je napunila pedeset godina, smatra kako je ovaj naziv inteligentan, duhovit, pa čak i seksipilan, te prije svega potreban za rušenje stigme vezane za seksualno ponašanje žena starije dobi. 

MILF i GILF

Uvredljivi engleski nazivi MILF i GILF najčešće su rezervirani za posjetitelje pornografskih stranica, a zadnjih su se godina prilično uvriježili i među govornicima hrvatskoga jezika.

MILF je engleska skraćenica od “Mothers I’d like to f**k". U tu kategoriju, svakako bi spadala Brigitte, s obzirom da je dovoljno stara da je teoretski, mogla biti majka svom mužu (štoviše, njena kćerka Laurence Auzière-Jourdan isto je godište kao francuski predsjednik, njezin očuh).

GILF je s druge strane, ista skraćenica, samo "mothers" zamijenite s riječju "grandma", piše Zagreb.info

item - id = 1147282
related id = 0 -> 1158624
related id = 1 -> 1158105
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 19:22