StoryEditorOCM
Panoramalijepo za vidjeti

Makarska dobila veliku pohvalu od britanskog portala: ‘Manje poznati hrvatski grad na plaži s kristalnim morem‘

Piše VIJESTI SD
22. lipnja 2024. - 15:56

Britanski portal express pohvalio je Makarsku i istaknuo da je to manje poznat predio Dalmacije, iako posljednjih godina bilježi procvat. 

"Manje poznati hrvatski grad na plaži s kristalnim morem - gdje sam jedva vidjela još jednog Britanca", stoji u naslovu teksta posvećenog Makarskoj.

Novinarka nadahnuto piše "Smješteno na pjenušavim obalama hrvatske dalmatinske obale nalazi se ljetovalište za koje, iako iznimno popularno, možda niste čuli. Iskreno, nisam čula za to prije nego što smo početkom ovog mjeseca počeli planirati putovanje u Hrvatsku.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Međutim, Makarska rivijera udaljena je samo jedan sat vožnje od užurbanog odmarališta Splita i samo dva i pol sata vožnje od Dubrovnika, što je čini idealnim mjestom ako želite izbjeći neka od prometnijih čvorišta.

Makarska rivijera proteže se u dužini od 60 km između mjesta Brela i Gradac, smještena podno nevjerojatne planine Biokovo koja je toliko prostrana da se na trenutke možete osjećati kao da ste na setu nekog filma..."

Bujno zelenilo i lišće probijaju se od Makarske prema planini, čineći ovo područje savršenim odredištem za ljubitelje prirode, entuzijaste biciklizma i ljubitelje planinarenja. Okrenite se na drugu stranu i dočekat će vas beskrajni pogledi na kristalno čisti Jadran, prošaran otocima. I na Brač i na Hvar možete lako doći izletima brodom..."

Lijepo je pročitati njezine pohvale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 15:58