StoryEditorOCM
PanoramaNOVA KNJIGA

Američki biograf otkrio: ‘Elon Musk ne voli kada se zaposlenici osjećaju previše psihološki sigurno‘

Piše MOZAIK SD
12. rujna 2023. - 07:33

Elon Musk je jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu: S bogatstvom od oko 250,4 milijarde američkih dolara, nije samo najbogatija osoba na svijetu, nego i ima ogroman utjecaj na globalnu ekonomiju. U novoj knjizi "Elon Musk: Biografija", biograf Walter Isaacson želio je detaljnije istražiti prirodu tehnološkog diva. U tu svrhu pratio je Musca više od dvije godine. Kako je percipirao Muskovo preuzimanje Twittera, Isaacson govori u intervjuu za "Spiegel Online".

image

Elon Musk

Alain Jocard/Afp

Početkom 2022. Musk je rekao: "Živčan sam, ne mogu podnijeti ovo mirno." U to je vrijeme već "potajno" stjecao dionice Twittera. Međutim, plan kupnje Twittera za 44 milijarde dolara potaknut je posjetom sjedištu Twittera, jer je neke stvari tamo smatrao "strašnim", tvrdi Isaacson: "Postojali su joga studiji, espresso barovi, zaposlenici su mogli uzeti bolovanje ako im je mentalno loše. Stalno se pitao: Gdje je ovdje osjećaj žurbe? Ne voli kad se zaposlenici osjećaju previše psihološki sigurno."

Kao investitor, "više puta" je slao prijedloge za poboljšanje tadašnjem šefu Paragu Agrawalu. Isaacson se prisjeća: "I ništa se nije dogodilo." Nakon nekoliko neprospavanih noći, odlučio je kupiti tvrtku.

image

Elon Musk

Joel Saget/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 00:39