Jesen je vrijeme bundeva, a kada bundevu spojite s hobotnicom dobit ćete odličan obrok, iako se na prvu možda čini nespojiva kombinacija. Mnogi bundevu koriste kako bi od nje skuhali krem juhe, pržili je izrezanu na tanke ploške, u razno raznim slatkim i slanim pitama, a mi vam donosimo recept kako bundevu iskoristiti ‘umjesto peke’. U njoj, naime, u svojoj kućnoj pećnici možete ispeći hobotnicu, piše doktorehitno.hr.
Potrebno vam je:
Jedna oveća okrugla bundeva
Hobotnica čija će veličina ovisiti o zapremini bundeve kada je izdubite
2 dcl maslinovog ulja
2 dcl bijelog vina
3 suha lovorova lista
Sol i papar
Priprema
Ovećoj bundevi odrežete vrh, na način da vam on ostane kao poklopac. Bundevu izdubite tako da vam na kori s unutrašnje strane ostane tri-četiri centimetra njezinog...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....