StoryEditor
HranaNeka zamiriše kuća

Donosimo recept za brze uštipke: posno jelo neizbježan je dodatak blagdanskome stolu

Piše PSD
23. prosinca 2020. - 13:44
Shutterstock

Možemo slobodno reći da se osnovna funkcija posta na Badnjak izgubila s obzirom na to da smo osmislili toliko ukusnih jela kojima se ponekad veselimo više nego li božićnima. Jedno od njih definitivno su uštipci. Slasno prženo tijesto može se raditi na slatki i slani način, a mi danas donosimo ovaj drugi koji odlično paše uz siraste namaze kao što je kajmak. Ne samo da će uštipci biti jako ukusni već se rade vrlo brzo, kako recept kaže u jednom koraku.

Potrebni sastojci

• 3 jaja

• 1 prašak za pecivo

• 1 žličica soli

• 200-300 g brašna

• 2 dcl mlijeka

• voda

Priprema

U zdjelu dodajte prašak za pecivo, sol, 3 jaja, mlijeko, vodu i sve skupa zamutite tako da smjesa bude bez grudica. Možete koristiti mikser kako bi ubrzali proces i dobili što homogeniju smjesu koja mora biti nešto gušća od one koju inače radite za palačinke.

Uzmite lonac srednje veličine i u njega ulijte veću količinu ulja tako da uštipci dok ih pečete ne dotiču njeno dno. Nakon što se ulje dobro zagrije uzmite 'kaciolu' i zagrabite smjesu ovisno o tome koliki želite da ispadnu vaši uštipci. Brzim potezom izlijte smjesu u ulje i kratko pričekajte. Ako smjesa vidno brže poprima boju na rubovima i s donje strane jednom ih preokrenite. Ne ostavljajte ih bez nadzora jer su jako brzo gotovi pa bi mogli lako zagoriti.

Pričekajte par minuta dok se ne ohlade i spremni su za jelo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 10:31