Je li moguće jesti Nutellu bez grižnje savjesti? Moguće je, ako ju sami napravite, u zdravoj verziji bez šećera. Evo recepta:
sastojci:
- 1 šalica lješnjaka
- 1/4 šalice kakaa
- 5 žlica sirupa agave (ili meda)
- 1 žlica kokosovog ulja i po želji par kapi arome vanilije.
priprema:
Lješnjake prepecite na suhoj tavi, stavite ih u krpu i tresite dok ne otpadne smeđa korica, a zatim ih stavite u blender na 5 minuta, povremeno zaustavljajući stroj kako biste špatulicom sastrugali komadiće lješnjaka prema dnu.
Kad se napravi maslac od lješnjaka, dodajte ostale sastojke i uključite blender još oko 1 minutu.
Svoju domaću Nutellu spremite u čistu teglicu i čuvajte u hladnjaku.
sastojci:
- 1 šalica lješnjaka
- 1/4 šalice kakaa
- 5 žlica sirupa agave (ili meda)
- 1 žlica kokosovog ulja i po želji par kapi arome vanilije.
priprema:
Lješnjake prepecite na suhoj tavi, stavite ih u krpu i tresite dok ne otpadne smeđa korica, a zatim ih stavite u blender na 5 minuta, povremeno zaustavljajući stroj kako biste špatulicom sastrugali komadiće lješnjaka prema dnu.
Kad se napravi maslac od lješnjaka, dodajte ostale sastojke i uključite blender još oko 1 minutu.
Svoju domaću Nutellu spremite u čistu teglicu i čuvajte u hladnjaku.