StoryEditorOCM
Društvena mrežaviralne mame

Na priglupi trend s TikToka nažalost navukle se i majke. Pogledajte što rade svojoj malenoj djeci! I umiru od smijeha

Piše mozaik sd
21. kolovoza 2023. - 20:46

TikTok je iznimno popularna društvena mreža, osobito među mladima, pa i najmlađima. Osim dijeljenja kratkih filmova. obilježavaju je i različiti izazovi za mlade, o čijoj se neprimjerenosti i opasnosti znalo pisati.

Opet se jedan TikTok izazov nametnuo kao tema, s tom razlikom što ovaj put nije namijenjen djeci, nego odraslima. Štoviše majkama.

image

TikTok platforma koja zna neugdno iznenaditi

Joel Saget/Afp

Najnoviji viralni trend tove se "Egg Crack Challenge", a sastoji se od toga da roditelji razbijaju jaja i to ni manje ni više nego na glavama svoje djece! Umjesto ruba zdjele, ti ljudi za razbijanje jaja koriste dječje glave. Isječci obično uključuju roditelje koji spremaju jela sa svojom djecom, samo da bi ih iznenadili iznenadnim udarcem po čelu. Postoji širok izbor reakcija, pri čemu su neka djeca to dobro prihvatila i nasmijala se tom neobičnom činu, a drugima je cijela stvar bila prilično traumatizirajuća.

Hashtag #Egg Crack Challenge skupio je više od 33 milijuna pregleda i izazvao brojne komentare u kojima se sa simpatijom gleda na projekt ili ga se kritizira.

Korisnica pod imenom Sarah zapitala se: "Kad vidim te videozapise, pomislim, je li nam kao roditeljima toliko dosadno i očajnički želimo sadržaj?", prenosi Klik.hr.

Slažemo se. Čini se da bi i pravobranitelji za djecu u ovom slučaju imali posla. Pretpostavljamo da prate TikTok, uz nadu da se i oni kao roditelji nisu uključili u ovaj izazov.

image

Malo koje dijete s osmijehom primi udarac jajem u čelo

Screenshot TikTok
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:25