StoryEditor
MoreZABRANJENO VOĆE

Župane i ministre, uskladite toplomjere: Smije li se ploviti brodom? Smije li se loviti riba?

Piše Gordan Jelavić
7. travnja 2020. - 13:48
Blaženko Boban u ribolovuHANZA MEDIA

Jučerašnja izjava župana Blaženka Bobana kojom zabranjuje sportski ribolov izazvala je puno nedoumica među tisućama građana koji dane izolacije provode na moru, daleko od svakog socijalnog kontakta. Naime, sportska ribolovna natjecanja su razumljivo već otkazana, ali to da se neće moći ni baciti tunju u more je izvan svakog očekivanja, da ne kažemo pameti.

Čovjek s malo više razumijevanja za more, Jelšanin Vilim Beroš, ministar zdravstva i član nacionalnog Stožera za obranu od koronavirusa ranije je kazao da na ribolov građani mogu ići, ali ne u društvu da bi se poštovale preporuke epidemiologa. Znači li to da supružnici koji dane i noći provode zajedno u stanu na svoju barku moraju ići u smjenama? Ili da obitelj koja stanuje u istom kućanstvu ne smije zajedno biti na brodu?

Naravno da ne, ali to nitko od nadležnih nije detaljno pojasnio pa je građanima i onima zaduženima za provedbu mjera ostalo na slobodnu procjenu što se smije, a što ne. Smije li se uopće ploviti s brodom unutar granica vlastitog grada ili općine?
Ovim putem molimo župana Bobana, pa i članove nacionalnog Stožera da usklade toplomjere jer ljudi s posebnom pažnjom slušaju i analiziraju svaku njihovu riječ.

#RIBOLOV BROD KORONAVIRUS

Izdvojeno

01. lipanj 2020 07:15