StoryEditorOCM
OstaloLana Stojićević

Najbolja mlada umjetnica u Hrvatskoj upravo izlaže u splitskom Salonu Galić: dođite vidjeti njenu lažnu antičku tragediju o divljoj gradnji koja je preplavila Dalmaciju!

28. lipnja 2021. - 11:33
Lana Stojićević: Na samim početcima zaista teško naplatiti svoj rad, makar i simbolički. To, nažalost, prečesto rezultira potpunim odustajanjemVladimir Dugandžić/Cropix

Ugledna nagrada koja se ove godine dodijelila po 20. put, i to baš na stotu godišnjicu rođenja znamenitog povjesničara umjetnosti Radoslava Putara po kojem nosi ime, pripala je Lani Stojićević, rođenjem Šibenčanki, koja već duže vrijeme živi i radi u Splitu.

Time je ova umjetnica, rođena 1989., postala najbolja mlada umjetnica u Hrvatskoj budući da se nagrada dodjeljuje isključivo autorima mlađima od 40 godina.

Nagrada "Radoslav Putar" dio je međunarodne mreže YVAA - Young Visual Artists Awards koju čine organizatori sličnih nagrada u 12 europskih država, a nagradu je osnovao Institut za suvremenu umjetnost.

Izložba radova finalista nagrade Radoslav Putar do 3. srpnja je postavljena u splitskom Salonu Galić. Lani Stojićević postavili smo stereotipno, ali nezaobilazno p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:36