StoryEditor
KazališteSVJETLO U TAMI

Prvakinja Drame splitskog HNK jedna je od rijetkih koja priznaje da ju je izolacija spasila: Mislim da bih se raspala. Imam toliko suvišnih stvari...

1. travnja 2020. - 17:16

Bruna Bebić, izvanredna profesorica na splitskoj Umjetničkoj akademiji i prvakinja Drame u HNK Split, veli da joj je izolacija u mnogim aspektima života dobro došla.

– Mislim da bih se raspala da sam nastavila raditi tempom kao prije dva mjeseca. Mjere koje su na snazi – nažalost, zbog epidemije – mnogima su pomogle da se vrate sebi, da ne rasipaju energiju utaman, da ne budu samo osoba koja živi “po rokovniku”.

Cijenim svaki trenutak

Uviđam da sam prekinula sve suvišne kontakte, da cijenim one rijetke trenutke kretanja, kada iziđem na ulicu, odem udahnuti svježi zrak, odnesem sinu ručak...

Poštujem sve preporuke i ni s kim se ne susrećem, a razgovaram samo s najbližima i familijom. Bolje i češće kuham. Uz to čitam, gledam filmove i snimke kazališnih predstava.

Opažam koliko suvišnih stvari imam. U ovom, pomalo “seoskom” načinu života polovicu odjeće i šminke mogla bih baciti. Moguće da nam ova situacija otvori vrata u neki kvalitetniji život u budućnosti – kaže Bruna Bebić, koja bez problema i svoje poslovne obveze obavlja iz kuće.

Prevodi libreto opere “Lombardijci” za Splitsko ljeto, a bit će i asistentica redatelja Roberta Bošnjaka koji će operu postaviti.

Shakespeare je online

– Na fakultetu sam trenutačno mentorica dvjema diplomanticama, Ani Uršuli Najev i Slaveni Verić. Pripremamo tekstove Virginije Woolf. Studentima treće godine predajem scenski govor – naravno, online – i sada radimo na Shakespeareu.

Uz početne nespretnosti, sjajno smo se prilagodili. Nadam se da ćemo ovoga ljeta imati završni ispit na otvorenom, i bit će veselo, jer obrađujemo dijelove iz Shakespeareovih komedija.

Sa studentima prve godine radim na heksametru i Ovidijevim “Metamorfozama”. Jako su kreativni, a sve seminarske radove napišu odmah.

Uz to, već razmišljam o premijeri za iduću sezonu u HNK Split. Ako sve bude u redu, postavit ću na Scenu 55 roman Tisje Kljaković Braić ”U malu je uša đava”, najavljuje Bruna Bebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 10:28