stdClass Object ( [id] => 1346725 [title] => Ovo je misterij. Pitanje vijećnika o kazalištu ‘otkrilo‘ MORH-ov stan za koji se već 9 godina ne zna tko je u njemu! [alias] => ovo-je-misterija-pitanje-vijecnika-o-kazalistu-otkrilo-morh-ov-stan-za-koji-se-vec-9-godina-ne-zna-tko-je-u-njemu [catid] => 288 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Budući da je vijećnik Josip Markotić (Most) na sjednici Gradskog vijeća 7. prosinca otvorio nekoliko pitanja vezanih uz HNK Split – uz stanove koji se daju na korištenje zaposlenicima te uz paralelne ugovore o radu i djelu, pokušali smo sami pronaći odgovore na njih. Ivica Puljak je kazao da je "ovo sa stanovima jedno vrlo čudno stanje, teško se dođe do informacija koji su to stanovi, kako se koriste i tako dalje". Dodao je kako je novi intendant Vicko Bilandžić izabran zbog toga da ne nastavlja ranije dubiozne prakse.

Markotić je, naime, pitao što je s trima stanova u Solinu – intendant mu je dostavio ugovor samo za jedan.

– Iznimno je važno i u javnom je interesu saznati tko živi u tim stanovima i pod kojim uvjetima. Imate li informaciju na koji način HNK Split koristi te stanove, tko u njima živi, koristi li HNK Split navedene stanove za privatne ili poslovne svrhe, koriste li te stanove npr. gostujući umjetnici ili za njih HNK izdvaja dodatna proračunska sredstva iako ima tri stana na besplatno korištenje, čime čini izravnu financijsku štetu i nepotrebno se razbacuje javnim novcem?

Budući da mi je intendant dostavio samo jedan ugovor o korištenju, iz tog ugovora je vidljivo da korisnik stana ne zadovoljava kriterije koje je donio MORH. Što kanite učiniti po tom pitanju? I za kraj: je li točna informacija da se nekim zaposlenicima HNK-a uz ugovor o radu već godinama daje i ugovor o djelu u istoj ustanovi u kontinuitetu? Vjerujem da ste svjesni da bi se u tom slučaju radilo o protuzakonitoj radnji – rekao je Markotić.

Raspitali smo se o spomenutim "kazališnim stanovima". Kao što je valjda poznato, HNK Split ne posjeduje ni jedan. Stanovi pripadaju MORH-u i više to nisu tri nego dva stana, a možda ni dva, nego samo jedan. No, krenimo od početka.

Vrata na koja nitko nije pozvonio

U prvoj polovici 90-ih tadašnji intendant Rade Perković je dobio od MORH-a na korištenje tri stana u Solinu, za potrebe smještaja i stanovanja kazališnih djelatnika. U njima su, u određenim periodima stanovali neki kazališni zaposlenici, a ugovor o korištenju bio je uvijek vezan uz radni ugovor u teatru. Koristili su ih zaposlenici iz raznih sektora, Drame, Opere ili Propagande.

Recimo, u jednom stanu boravila je nekada pok. Zdenka Mišura dok je radila u propagandi HNK Split. Nakon što je prešla u drugu ustanovu, Gradsko kazalište lutaka Split gdje je postala ravnateljica, iselila se jer je, kao što smo napomenuli, uvjet za korištenje, između ostalog, da stanar bude zaposlen u HNK-u.

U jednom stanu sada boravi član orkestra. Drugi je za kazalište "izgubljen", točnije, kada je stan ostao prazan te je zadnji korisnik vratio ključeve, MORH ga je uzeo natrag. Treći stan je zbilja "dubiozan", o njemu nema točnih podataka.

Teoretski, da vijećnik Markotić radi u kazalištu i ispunjava potrebne uvjete, mogao bi zatražiti tamo smještaj.

Ali, ne bi išlo jednostavno. Taj treći stan imao je propale električne instalacije pa je bio prazan i zatvoren, no ima pokazatelja da se netko u njega ipak uselio. Ne osoba iz teatra. Možda iz MORH-a, u čijem je vlasništvu stan. Tu zagonetku morat će rasplesti bilo intendant bilo gradonačelnik (barem je rekao da se na tome sada radi). Koliko smo upućeni, na ta vrata još nitko nije pozvonio.

HNK Split nema vlastitih stanova. Koristi tzv. kamenu kućicu u dvorištu Plinare kao uredski prostor, ali je ona u vlasništvu Grada. Poneki umjetnici tijekom Splitskog ljeta borave u kompleksu Vile Dalmacije, doduše ne u centralnoj zgradi nego u nekom od okolnih objekata, koji su prilično ruševni, ali je ambijent neprocjenjiv. Vila je također gradska.

Za gostujuće se umjetnike uzima u najam smještaj u blizini zgrade, kada se probe intenziviraju u teatar se odlazi ujutro, popodne i navečer, pa je bitno da je smještaj blizu. Obično to bude apartman u Varošu.

Preklapajući ugovori

Tako je i s upravom. Bivši intendant Srećko Šestan, budući da nije iz Splita, stanovao je u zgradi kraj gradskog đardina, a intendanti iz Splita stanuju u svojim kućama.

Drugo pitanje odnosilo se na ugovore o radu i djelu. Oni se zbilja katkad preklapaju, ako se tako može reći. Ali i sklapaju se na temelju različitih zakona. Prvi na temelju Zakona o radu, a drugi na temelju Zakona o obveznim odnosima. Dobili smo pravno tumačenje kako, primjerice, član opernog, baletnog ili dramskog ansambla, član tehnike, propagande ili nekog drugog sektora može naslikati plakat koji kazalište želi i treba; za posao koji obavlja plaću će primiti na svome radnome mjestu, a za plakat će dobiti honorar prema ugovoru o djelu.

To nije sporno. Međutim, još lani se mnogo govorilo o tome kako bivši ravnatelj Opere, inače dirigent, prima plaću na ravnateljskome mjestu, kao i honorare za pojedina dirigiranja. Tu se prilično prepliću ovlasti, bivši intendant Šestan tumačio je kako se to radi zbog uštede, jer su gostujući dirigenti deset puta skuplji. Ovakvim pitanjima bavit će se u prvom redu Kazališno vijeće, intendant, a tek onda Grad.

Kao primjer, iščitavamo zapisnik s 14. sjednice Kazališnog vijeća održane u kolovozu. Tu se razgovaralo o monodrami dramskog prvaka Trpimira Jurkića koja je uvrštena u program ove sezone. Jurkić je autor teksta i izvođač.

Budući da je postavljeno pitanje o honorarima, intendant Bilandžić je kazao da Trpimir Jurkić neće biti dodatno plaćen za glumu (to mu je posao za koji prima plaću), ali bi mu trebalo platiti kao autoru teksta.

---

Vicko Bilandžić, intendant: Misterij od 2014. godine

MORH je dodijelio splitskom HNK-u na korištenje tri stana 1994. godine. Ključevi jednog stana vraćeni su 2013. godine – sukladno tome, taj stan nama više nije dostupan.

Drugom stanu ne znamo status još od 2014. godine. Vjerujem da ćemo uskoro znati više, kada se zbog iskazanog interesa obratimo MORH-u.

U trećem stanu od 2017. godine živi naš djelatnik, ujedno i pričuvni časnik HV-a.

---

---

Ivica Puljak, gradonačelnik: Mi smo za čistu situaciju

Ivica Puljak potvrdio nam je da ga je intendant Bilandžić izvijestio o dosadašnjim spoznajama oko spomenutih stanova, te da će se više znati kada Bilandžiću MORH pošalje odgovor.

– Mi smo za raščišćavanje situacije, i poduzimamo akcije kako bi se točno utvrdilo tko što može koristiti. Ali u ingerencije Kazališnog vijeća i intendanta se ne miješamo, na njima je da raščiste razne nedoumice koje su od ranije zaostale i koje su zatekli – kazao je gradonačelnik.

---

---

Josip Markotić, vijećnik: Ovo nema veze s mojom suprugom

Josip Markotić kazao nam je kako već sedam godina kao gradski vijećnik nastoji štititi interese grada, a posebnu pozornost od početka pridaje ustanovama u kulturi, osobito splitskom HNK-u, u najvećoj i najvažnijoj kulturnoj instituciji u Splitu koja ima i najveći proračun.

Zapitali smo ga ima li istine u tome da često proziva HNK zbog osobnih razloga.

– Ako mislite na moju suprugu, profesoricu flaute, znam što o tome neki govore. Ona je mogla svirati i raditi gdje god je htjela, a svojim javnim djelovanjem ja sam joj na neki način zatvorio vrata, ali – takav je dogovor među nama.

O problemima u kazalištu nastavit ću istraživati i postavljati pitanja i dalje javno i transparentno kao što sam i do sada činio. Nastavit ću s tom temom odmah na idućoj sjednici 13. prosinca, a za sada ću reći da su spomenuti stanovi samo kap u moru – ustvrdio je Markotić.

---

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLITSKI SLUČAJ... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => SPLITSKI SLUČAJ... 2 0 5509 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-11 13:17:55 [created_by] => 3140 [created_by_alias] => Jasmina Parić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-11 20:50:34 [modified_by] => 3140 [publish_up] => 2023-12-11 20:43:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 288 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta kazališnog života. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, kazalište [secure] => 0 [page_title] => Kazalište [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovo je misterija. Pitanje vijećnika o kazalištu "otkrilo" MORH-ov stan za koji se već 9 godina ne zna tko je u njemu! page_title=Ovo je misterija. Pitanje vijećnika o kazalištu "otkrilo" MORH-ov stan za koji se već 9 godina ne zna tko je u njemu! [metakey] => Splitski teatar, Gostujući umjetnik, Josip Markotić, MORH-ov stan [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/11\/23937258.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/11\/26178564.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/11\/13410508.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/11\/25944707.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/11\/25205536.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Duje Klari\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Gradski vije\u0107nik Josip Markoti\u0107 na upit za\u0161to se toliko bavi sektorom kulture: Ako mislite na moju suprugu, profesoricu flaute, znam \u0161to o tome neki govore...<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Gradona\u010delnik Ivica Puljak: Mi smo za ra\u0161\u010di\u0161\u0107avanje situacije, i poduzimamo akcije kako bi se to\u010dno utvrdilo tko \u0161to mo\u017ee koristiti<\/p>","

\u201d\u010cudnovati\u201d stan je u Solinu<\/p>","

Intendant Vicko Biland\u017ei\u0107: MORH je dodijelio splitskom HNK-u na kori\u0161tenje tri stana 1994. godine<\/p>","

\u201dVeselo\u201d je bilo sa splitskim teatrom zbog plakata za Splitsko ljeto. Eto sada i stanova<\/p>\n\n


\n
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1246","hd_23937258_1920.jpg":"1920x1080","k_23937258_1280.jpg":"1280x1280","k_23937258_1024.jpg":"1024x1024","k_23937258_640.jpg":"640x640","k_23937258_480.jpg":"480x480","k_23937258_340.jpg":"340x340","k_23937258_220.jpg":"220x220","o_23937258_1280.jpg":"1280x830","o_23937258_1024.jpg":"1024x664","o_23937258_640.jpg":"640x415","o_23937258_480.jpg":"480x311","o_23937258_340.jpg":"340x220","o_23937258_220.jpg":"220x142","h_23937258_1280.jpg":"1280x854","h_23937258_1024.jpg":"1024x683","h_23937258_640.jpg":"640x427","h_23937258_480.jpg":"480x320","h_23937258_340.jpg":"340x227","h_23937258_220.jpg":"220x147","pp_23937258_1280.jpg":"1280x1628","pp_23937258_1024.jpg":"1024x1303","pp_23937258_640.jpg":"640x814","pp_23937258_480.jpg":"480x611","pp_23937258_340.jpg":"340x432","pp_23937258_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26178564_1920.jpg":"1920x1080","k_26178564_1280.jpg":"1280x1280","k_26178564_1024.jpg":"1024x1024","k_26178564_640.jpg":"640x640","k_26178564_480.jpg":"480x480","k_26178564_340.jpg":"340x340","k_26178564_220.jpg":"220x220","o_26178564_1280.jpg":"1280x853","o_26178564_1024.jpg":"1024x682","o_26178564_640.jpg":"640x426","o_26178564_480.jpg":"480x320","o_26178564_340.jpg":"340x226","o_26178564_220.jpg":"220x146","h_26178564_1280.jpg":"1280x854","h_26178564_1024.jpg":"1024x683","h_26178564_640.jpg":"640x427","h_26178564_480.jpg":"480x320","h_26178564_340.jpg":"340x227","h_26178564_220.jpg":"220x147","pp_26178564_1280.jpg":"1280x1628","pp_26178564_1024.jpg":"1024x1303","pp_26178564_640.jpg":"640x814","pp_26178564_480.jpg":"480x611","pp_26178564_340.jpg":"340x432","pp_26178564_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_13410508_1920.jpg":"1920x1080","k_13410508_1280.jpg":"1280x1280","k_13410508_1024.jpg":"1024x1024","k_13410508_640.jpg":"640x640","k_13410508_480.jpg":"480x480","k_13410508_340.jpg":"340x340","k_13410508_220.jpg":"220x220","o_13410508_1280.jpg":"1280x852","o_13410508_1024.jpg":"1024x681","o_13410508_640.jpg":"640x426","o_13410508_480.jpg":"480x319","o_13410508_340.jpg":"340x226","o_13410508_220.jpg":"220x146","h_13410508_1280.jpg":"1280x854","h_13410508_1024.jpg":"1024x683","h_13410508_640.jpg":"640x427","h_13410508_480.jpg":"480x320","h_13410508_340.jpg":"340x227","h_13410508_220.jpg":"220x147","pp_13410508_1280.jpg":"1280x1628","pp_13410508_1024.jpg":"1024x1303","pp_13410508_640.jpg":"640x814","pp_13410508_480.jpg":"480x611","pp_13410508_340.jpg":"340x432","pp_13410508_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25944707_1920.jpg":"1920x1080","k_25944707_1280.jpg":"1280x1280","k_25944707_1024.jpg":"1024x1024","k_25944707_640.jpg":"640x640","k_25944707_480.jpg":"480x480","k_25944707_340.jpg":"340x340","k_25944707_220.jpg":"220x220","o_25944707_1280.jpg":"1280x853","o_25944707_1024.jpg":"1024x682","o_25944707_640.jpg":"640x426","o_25944707_480.jpg":"480x320","o_25944707_340.jpg":"340x226","o_25944707_220.jpg":"220x146","h_25944707_1280.jpg":"1280x854","h_25944707_1024.jpg":"1024x683","h_25944707_640.jpg":"640x427","h_25944707_480.jpg":"480x320","h_25944707_340.jpg":"340x227","h_25944707_220.jpg":"220x147","pp_25944707_1280.jpg":"1280x1628","pp_25944707_1024.jpg":"1024x1303","pp_25944707_640.jpg":"640x814","pp_25944707_480.jpg":"480x611","pp_25944707_340.jpg":"340x432","pp_25944707_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1070x538","hd_25205536_1920.jpg":"1920x1080","k_25205536_1280.jpg":"1280x1280","k_25205536_1024.jpg":"1024x1024","k_25205536_640.jpg":"640x640","k_25205536_480.jpg":"480x480","k_25205536_340.jpg":"340x340","k_25205536_220.jpg":"220x220","o_25205536_1280.jpg":"1280x643","o_25205536_1024.jpg":"1024x514","o_25205536_640.jpg":"640x321","o_25205536_480.jpg":"480x241","o_25205536_340.jpg":"340x170","o_25205536_220.jpg":"220x110","h_25205536_1280.jpg":"1280x854","h_25205536_1024.jpg":"1024x683","h_25205536_640.jpg":"640x427","h_25205536_480.jpg":"480x320","h_25205536_340.jpg":"340x227","h_25205536_220.jpg":"220x147","pp_25205536_1280.jpg":"1280x1628","pp_25205536_1024.jpg":"1024x1303","pp_25205536_640.jpg":"640x814","pp_25205536_480.jpg":"480x611","pp_25205536_340.jpg":"340x432","pp_25205536_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 288 [name] => Kazalište [alias] => kazaliste [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7437876 Threads: 4 Questions: 1532725776 Slow queries: 4660196 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110708195 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/kazaliste ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /kultura/kazaliste/ovo-je-misterija-pitanje-vijecnika-o-kazalistu-otkrilo-morh-ov-stan-za-koji-se-vec-9-godina-ne-zna-tko-je-u-njemu-1346725 [printLink] => /kultura/kazaliste/ovo-je-misterija-pitanje-vijecnika-o-kazalistu-otkrilo-morh-ov-stan-za-koji-se-vec-9-godina-ne-zna-tko-je-u-njemu-1346725?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 691032 [name] => Splitski teatar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-16 16:28:19 [main_article_id] => 0 [alias] => splitski-teatar [link] => /tag/splitski-teatar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 740245 [name] => Gostujući umjetnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-11 21:44:12 [main_article_id] => 0 [alias] => gostujuci-umjetnik [link] => /tag/gostujuci-umjetnik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 531512 [name] => Josip Markotić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-01-29 17:03:02 [main_article_id] => 0 [alias] => josip-markotic [link] => /tag/josip-markotic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 740246 [name] => MORH-ov stan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-11 21:44:12 [main_article_id] => 0 [alias] => morh-ov-stan [link] => /tag/morh-ov-stan ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLITSKI SLUČAJ... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo je misterij. Pitanje vijećnika o kazalištu ‘otkrilo‘ MORH-ov stan za koji se već 9 godina ne zna tko je u njemu! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3140 [name] => Jasmina Parić [username] => jasmina-pari [email] => jasmina-pari@sd.hr [password] => $2y$10$1L008t4mPN7O0CtaqZQnReoRohc3bl25o/s9Zwi5FMl5bzIbeqIQS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasmina-paric-3140 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1658 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3fe4790be360d956058d3295e5cd3dae?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/23937258.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Duje Klarić/Cropix [mainImageDesc] =>

Gradski vijećnik Josip Markotić na upit zašto se toliko bavi sektorom kulture: Ako mislite na moju suprugu, profesoricu flaute, znam što o tome neki govore...

 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/23937258.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Gradski vijećnik Josip Markotić na upit zašto se toliko bavi sektorom kulture: Ako mislite na moju suprugu, profesoricu flaute, znam što o tome neki govore...

 

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/26178564.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Gradonačelnik Ivica Puljak: Mi smo za raščišćavanje situacije, i poduzimamo akcije kako bi se točno utvrdilo tko što može koristiti

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/13410508.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

”Čudnovati” stan je u Solinu

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/25944707.jpg [title] => Damjan Tadić/Cropix

Intendant Vicko Bilandžić: MORH je dodijelio splitskom HNK-u na korištenje tri stana 1994. godine

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/25205536.jpg [title] => Saša Burić/Cropix

”Veselo” je bilo sa splitskim teatrom zbog plakata za Splitsko ljeto. Eto sada i stanova



 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Budući da je vijećnik Josip Markotić (Most) na sjednici Gradskog vijeća 7. prosinca otvorio nekoliko pitanja vezanih uz HNK Split – uz stanove koji se daju na korištenje zaposlenicima te uz paralelne ugovore o radu i djelu, pokušali smo sami pronaći odgovore na njih. Ivica Puljak je kazao da je "ovo sa stanovima jedno vrlo čudno stanje, teško se dođe do informacija koji su to stanovi, kako se koriste i tako dalje". Dodao je kako je novi intendant Vicko Bilandžić izabran zbog toga da ne nastavlja ranije dubiozne prakse.

Markotić je, naime, pitao što je s trima stanova u Solinu – intendant mu je dostavio ugovor samo za jedan.

– Iznimno je važno i u javnom je interesu saznati tko živi u tim stanovima i pod kojim uvjetima. Imate li informaciju na koji način HNK Split koristi te stanove, tko u njima živi, koristi li HNK Split navedene stanove za privatne ili poslovne svrhe, koriste li te stanove npr. gostujući umjetnici ili za njih HNK izdvaja dodatna proračunska sredstva iako ima tri stana na besplatno korištenje, čime čini izravnu financijsku štetu i nepotrebno se razbacuje javnim novcem?

Budući da mi je intendant dostavio samo jedan ugovor o korištenju, iz tog ugovora je vidljivo da korisnik stana ne zadovoljava kriterije koje je donio MORH. Što kanite učiniti po tom pitanju? I za kraj: je li točna informacija da se nekim zaposlenicima HNK-a uz ugovor o radu već godinama daje i ugovor o djelu u istoj ustanovi u kontinuitetu? Vjerujem da ste svjesni da bi se u tom slučaju radilo o protuzakonitoj radnji – rekao je Markotić.

Raspitali smo se o spomenutim "kazališnim stanovima". Kao što je valjda poznato, HNK Split ne posjeduje ni jedan. Stanovi pripadaju MORH-u i više to nisu tri nego dva stana, a možda ni dva, nego samo jedan. No, krenimo od početka.

Vrata na koja nitko nije pozvonio

U prvoj polovici 90-ih tadašnji intendant Rade Perković je dobio od MORH-a na korištenje tri stana u Solinu, za potrebe smještaja i stanovanja kazališnih djelatnika. U njima su, u određenim periodima stanovali neki kazališni zaposlenici, a ugovor o korištenju bio je uvijek vezan uz radni ugovor u teatru. Koristili su ih zaposlenici iz raznih sektora, Drame, Opere ili Propagande.

Recimo, u jednom stanu boravila je nekada pok. Zdenka Mišura dok je radila u propagandi HNK Split. Nakon što je prešla u drugu ustanovu, Gradsko kazalište lutaka Split gdje je postala ravnateljica, iselila se jer je, kao što smo napomenuli, uvjet za korištenje, između ostalog, da stanar bude zaposlen u HNK-u.

U jednom stanu sada boravi član orkestra. Drugi je za kazalište "izgubljen", točnije, kada je stan ostao prazan te je zadnji korisnik vratio ključeve, MORH ga je uzeo natrag. Treći stan je zbilja "dubiozan", o njemu nema točnih podataka.

Teoretski, da vijećnik Markotić radi u kazalištu i ispunjava potrebne uvjete, mogao bi zatražiti tamo smještaj.

Ali, ne bi išlo jednostavno. Taj treći stan imao je propale električne instalacije pa je bio prazan i zatvoren, no ima pokazatelja da se netko u njega ipak uselio. Ne osoba iz teatra. Možda iz MORH-a, u čijem je vlasništvu stan. Tu zagonetku morat će rasplesti bilo intendant bilo gradonačelnik (barem je rekao da se na tome sada radi). Koliko smo upućeni, na ta vrata još nitko nije pozvonio.

HNK Split nema vlastitih stanova. Koristi tzv. kamenu kućicu u dvorištu Plinare kao uredski prostor, ali je ona u vlasništvu Grada. Poneki umjetnici tijekom Splitskog ljeta borave u kompleksu Vile Dalmacije, doduše ne u centralnoj zgradi nego u nekom od okolnih objekata, koji su prilično ruševni, ali je ambijent neprocjenjiv. Vila je također gradska.

Za gostujuće se umjetnike uzima u najam smještaj u blizini zgrade, kada se probe intenziviraju u teatar se odlazi ujutro, popodne i navečer, pa je bitno da je smještaj blizu. Obično to bude apartman u Varošu.

Preklapajući ugovori

Tako je i s upravom. Bivši intendant Srećko Šestan, budući da nije iz Splita, stanovao je u zgradi kraj gradskog đardina, a intendanti iz Splita stanuju u svojim kućama.

Drugo pitanje odnosilo se na ugovore o radu i djelu. Oni se zbilja katkad preklapaju, ako se tako može reći. Ali i sklapaju se na temelju različitih zakona. Prvi na temelju Zakona o radu, a drugi na temelju Zakona o obveznim odnosima. Dobili smo pravno tumačenje kako, primjerice, član opernog, baletnog ili dramskog ansambla, član tehnike, propagande ili nekog drugog sektora može naslikati plakat koji kazalište želi i treba; za posao koji obavlja plaću će primiti na svome radnome mjestu, a za plakat će dobiti honorar prema ugovoru o djelu.

To nije sporno. Međutim, još lani se mnogo govorilo o tome kako bivši ravnatelj Opere, inače dirigent, prima plaću na ravnateljskome mjestu, kao i honorare za pojedina dirigiranja. Tu se prilično prepliću ovlasti, bivši intendant Šestan tumačio je kako se to radi zbog uštede, jer su gostujući dirigenti deset puta skuplji. Ovakvim pitanjima bavit će se u prvom redu Kazališno vijeće, intendant, a tek onda Grad.

Kao primjer, iščitavamo zapisnik s 14. sjednice Kazališnog vijeća održane u kolovozu. Tu se razgovaralo o monodrami dramskog prvaka Trpimira Jurkića koja je uvrštena u program ove sezone. Jurkić je autor teksta i izvođač.

Budući da je postavljeno pitanje o honorarima, intendant Bilandžić je kazao da Trpimir Jurkić neće biti dodatno plaćen za glumu (to mu je posao za koji prima plaću), ali bi mu trebalo platiti kao autoru teksta.

---

Vicko Bilandžić, intendant: Misterij od 2014. godine

MORH je dodijelio splitskom HNK-u na korištenje tri stana 1994. godine. Ključevi jednog stana vraćeni su 2013. godine – sukladno tome, taj stan nama više nije dostupan.

Drugom stanu ne znamo status još od 2014. godine. Vjerujem da ćemo uskoro znati više, kada se zbog iskazanog interesa obratimo MORH-u.

U trećem stanu od 2017. godine živi naš djelatnik, ujedno i pričuvni časnik HV-a.

---

---

Ivica Puljak, gradonačelnik: Mi smo za čistu situaciju

Ivica Puljak potvrdio nam je da ga je intendant Bilandžić izvijestio o dosadašnjim spoznajama oko spomenutih stanova, te da će se više znati kada Bilandžiću MORH pošalje odgovor.

– Mi smo za raščišćavanje situacije, i poduzimamo akcije kako bi se točno utvrdilo tko što može koristiti. Ali u ingerencije Kazališnog vijeća i intendanta se ne miješamo, na njima je da raščiste razne nedoumice koje su od ranije zaostale i koje su zatekli – kazao je gradonačelnik.

---

---

Josip Markotić, vijećnik: Ovo nema veze s mojom suprugom

Josip Markotić kazao nam je kako već sedam godina kao gradski vijećnik nastoji štititi interese grada, a posebnu pozornost od početka pridaje ustanovama u kulturi, osobito splitskom HNK-u, u najvećoj i najvažnijoj kulturnoj instituciji u Splitu koja ima i najveći proračun.

Zapitali smo ga ima li istine u tome da često proziva HNK zbog osobnih razloga.

– Ako mislite na moju suprugu, profesoricu flaute, znam što o tome neki govore. Ona je mogla svirati i raditi gdje god je htjela, a svojim javnim djelovanjem ja sam joj na neki način zatvorio vrata, ali – takav je dogovor među nama.

O problemima u kazalištu nastavit ću istraživati i postavljati pitanja i dalje javno i transparentno kao što sam i do sada činio. Nastavit ću s tom temom odmah na idućoj sjednici 13. prosinca, a za sada ću reći da su spomenuti stanovi samo kap u moru – ustvrdio je Markotić.

---

 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Duje Klarić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Damjan Tadić/Cropix Saša Burić/Cropix
Duje Klarić/Cropix

Gradski vijećnik Josip Markotić na upit zašto se toliko bavi sektorom kulture: Ako mislite na moju suprugu, profesoricu flaute, znam što o tome neki govore...

 

Vojko Bašić/Cropix

Gradonačelnik Ivica Puljak: Mi smo za raščišćavanje situacije, i poduzimamo akcije kako bi se točno utvrdilo tko što može koristiti

Nikola Vilić/Cropix

”Čudnovati” stan je u Solinu

Damjan Tadić/Cropix

Intendant Vicko Bilandžić: MORH je dodijelio splitskom HNK-u na korištenje tri stana 1994. godine

Saša Burić/Cropix

”Veselo” je bilo sa splitskim teatrom zbog plakata za Splitsko ljeto. Eto sada i stanova



 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/kazaliste/ovo-je-misterija-pitanje-vijecnika-o-kazalistu-otkrilo-morh-ov-stan-za-koji-se-vec-9-godina-ne-zna-tko-je-u-njemu-1346725 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5f2fa4f1e446ef108033beda3ad04d7e83b212c2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+je+misterij.+Pitanje+vije%C4%87nika+o+kazali%C5%A1tu+%E2%80%98otkrilo%E2%80%98+MORH-ov+stan+za+koji+se+ve%C4%87+9+godina+ne+zna+tko+je+u+njemu%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fkazaliste%2Fovo-je-misterija-pitanje-vijecnika-o-kazalistu-otkrilo-morh-ov-stan-za-koji-se-vec-9-godina-ne-zna-tko-je-u-njemu-1346725 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fkazaliste%2Fovo-je-misterija-pitanje-vijecnika-o-kazalistu-otkrilo-morh-ov-stan-za-koji-se-vec-9-godina-ne-zna-tko-je-u-njemu-1346725 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLITSKI SLUČAJ... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
KazališteSPLITSKI SLUČAJ...

Ovo je misterij. Pitanje vijećnika o kazalištu ‘otkrilo‘ MORH-ov stan za koji se već 9 godina ne zna tko je u njemu!

Piše Jasmina Parić
11. prosinca 2023. - 21:43
Gradski vijećnik Josip Markotić na upit zašto se toliko bavi sektorom kulture: Ako mislite na moju suprugu, profesoricu flaute, znam što o tome neki govore...  Duje Klarić/Cropix

Budući da je vijećnik Josip Markotić (Most) na sjednici Gradskog vijeća 7. prosinca otvorio nekoliko pitanja vezanih uz HNK Split – uz stanove koji se daju na korištenje zaposlenicima te uz paralelne ugovore o radu i djelu, pokušali smo sami pronaći odgovore na njih. Ivica Puljak je kazao da je "ovo sa stanovima jedno vrlo čudno stanje, teško se dođe do informacija koji su to stanovi, kako se koriste i tako dalje". Dodao je kako je novi intendant Vicko Bilandžić izabran zbog toga da ne nastavlja ranije dubiozne prakse.

Markotić je, naime, pitao što je s trima stanova u Solinu – intendant mu je dostavio ugovor samo za jedan.

– Iznimno je važno i u javnom je interesu saznati tko živi u tim stanovima i pod kojim uvjetima. Imate li informaciju na koji način HNK Split...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 11:20