StoryEditor
Kazališteškola na daljinu

Gradsko kazalište lutaka večeras izlazi s novom online premijerom ‘Som na cilemu svitu‘ Olje Savičević Ivančević u režiji Renate Carole Gatice

3. travnja 2020. - 15:30

Gradsko kazalište lutaka Split nastavlja s online premijerama, a na programu večeras u 18 sati bit će prikazana predstava "Som na cilemu svitu" koju je 2013. godine režirala Renata Carola Gatica, prema tekstu Olje Savičević Ivančević.

U ovom djelu, dječak Ivan je jedino dijete na otoku i najveća mu je želja pronaći prijatelja ili prijateljicu s kojim bi se igrao.

Jednoga dana odluči krenuti u potragu za "ditetom ko co je i som", ali ne želi napustiti svoj škoj ni "nonote" s kojima živi. Jedino što mu preostaje je povući cijeli otok za sobom u neizvjesnu pomorsku avanturu.

Tekst Olje Savičević Ivančević, pisan mješavinom dijalekata srednjodalmatinskih otoka, nagrađen je prvom nagradom Natječaja za najbolji dramski tekst "Mali Marulić" 2015. godine, a predstava je nagrađivana na brojnim kazališnim festivalima u Hrvatskoj.
U predstavi igraju Milana Buzolić-Vučica, Alin Antunović, Ivan Medić, Branimir Rakić, Andrea Majica i Sanja Vidan.

Kreativni GKL-ovci svaku novu internetsku premijeru poprate i kratkom najavom koju snime i montiraju u vlastitim domovima te objave na Facebook stranici kazališta.

Detaljan raspored idućih online premijera bit će objavljen uskoro, a linkove za predstave i više informacija publika može naći na stranici www.gkl-split.hr i Facebook profilu kazališta.

Valja napomenuti i da se predstave "Kazališta na daljinu" gledaju i obrađuju u sklopu nastave "Škole na daljinu" te da teatar redovito priprema materijale za metodološku obradu pojedinih naslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 19:47