StoryEditor
Kazališteza duzinu gledatelja

Dvanaesta Noć kazališta nikad skromnija, neizvjesnija i virtualnija: HNK Split otkazao programe, u drugima izmjene moguće do zadnjeg časa

21. studenog 2020. - 13:55
HNK Split lani je Noć kazališta obilježio premijerom Verdijeva 'Rigoletta' i gledalištem koje nije ni najveći pesimisiti ne bi nazvali polupraznim  Jakov Prkić/Cropix

   Ovogodišnja Noć kazališta, jednodnevna manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima, koja se ove godine treba održati dvanaesti put, u subotu, događa se u nikad neizvjesnijim okolnostima.

Jedno je, ipak, sigurno – izmjene se mogu očekivati do zadnjeg trenutka, ove, treće subote u studenom, kada se manifestacija tradicionalno održava, neće biti mnogo gostovanja, a mnogi programi moći će se pratiti i online, iz sigurnosti doma.

Službena stranica Noći kazališta ažurirat će podatke redovito.

HNK Split odustao je od svoga programa. Evo što su priopćili:

image
 Prizor s prošlogodišnje splitske Noći kazališta HNK Split uz balet 'Trnoružica'
 
Vojko Bašić/Cropix

– Hrvatsko narodno kazalište Split zbog novonastale epidemiološke situacije, a u svrhu prevencije i zaštite zdravlja publike i umjetničkog ansambla odgađa program za Noć kazališta u sklopu kojeg je u subotu trebao biti održan obilazak kazališta, kao i predstave "Petar i vuk" te "Lepurica". Iz navedenog razloga odgođena je i izvedba predstave "Lepurica" koja je trebala igrati na velikoj sceni u petak, 20. studenoga.

Sezona u HNK Split nastavlja se od sljedećeg tjedna, a prema objavljenom rasporedu. Žalimo što smo morali odgoditi program za Noć kazališta, ali briga za zdravlje naše publike i zaposlenika na prvom nam je mjestu. Ovisno o daljnjem razvoju situacije te o epidemiološkoj slici, Uprava će odlučiti o novim terminima odgođenih programa, o kojima ćemo javnost pravovremeno informirati.

ZAMJENA ULAZNICA

I iz Gradskog kazališta lutaka Split stižu vijesti o izmjeni programa:

– Umjesto najavljene predstave "Katin tajni začin" u sklopu manifestacije Noć kazališta 2020., u subotu u 18 sati možete pogledati "Palčicu", H.C. Andersena, u režiji i dramatizaciji Branimira Rakića.

image
Gradsko kazalište mladih u 20 sati ima SF cabaret 'Split in Space' u kojem ipak nisu predvidjeli koronavirus
 
Saša Burić/Cropix

Ako vam zamjenski naslov ne odgovara, kupljene ulaznice možete zamijeniti za novac na blagajni kazališta ili preko portala Croatia Tickets za ulaznice kupljene online.

Predstava "Katin tajni začin" neće igrati u planiranim terminima do kraja studenoga, već ćemo pripremati predstavu "Snjegović poštar" koju planiramo izvoditi od 1. do 23. prosinca. Uskoro donosimo detaljan raspored, javljaju splitski lutkari.

Što se tiče Gradskog kazališta mladih Split, oni po promotivnoj cijeni od 25 kuna, u 20 sati nude hit predstavu "Split in Space". Broj gledatelja je ograničen.

Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika na velikoj sceni za Noć kazališta nudi predstavu "Who the f*** is Biba" Igora Weidlicha u režiji Borisa Kovačevića. Predstava Glad produkcije imat će dvije izvedbe u 18 i 20 sati.

image
Popularna predstava po popularnoj cijeni, 'Tri verzije života' HNK Zadar s Alenom Liverićem, Tamarom Šoletić, Žanom Bumber i Davorom Jureškom
Jure Mišković/Cropix

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku u 18.30 sati nudi program "Glazbeni suveniri". Nastupit će mezzosopranistica Nera Gojanović uz klavirsku pratnju Gordana Pavića i uz slobodan ulaz.

Hrvatsko narodno kazalište Zadar u 20 sati nudi predstavu "Tri verzije života". Autorica teksta je Yasmina Reza, režiju potpisuje Nina Kleflin, a igraju Tamara Šoletić, Alen Liverić, Žana Bumber i Davor Jureško. Cijena je zaista prigodna, manja od ukupnog broja održanih Noći kazališta.

Svi teatri obavještavaju publiku da su izmjene moguće te da mogu, ako do toga dođe, vratiti ili zamijeniti kupljene ulaznice, naravno, osim onih koje su besplatne. Neka kazališta odlučila su se na tu varijantu, a neka za promotivne cijene. Međutim, zbog epidemioloških mjera, svugdje je broj posjetitelja ograničen.

Ove godine Noć kazališta održava se istovremeno u 11 europskih država, Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj i Belgiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 03:18