StoryEditorOCM
Film & TVPOZNATI O TV-u

Marija Škaričić: Televiziju uopće ne gledam. A i Netflix mi se zapravo ne sviđa, razmišljam da ga ukinem

Piše Marko Njegić
26. svibnja 2024. - 16:59
Dok sam još gledala TV programe, bio mi je nejasan izbor filmova u rane noćne sate, za razliku od onih prikazivanih kasnije, uglavnom meni puno boljih i smislenijih, koje ne mogu dočekati jer mi se spava.Goran Sebelic/Cropix

Kad smo kontaktirali Mariju Škaričić u vezi s gostovanjem u rubrici “Poznati o TV-u”, glumica nam je u startu naglasila da “uopće ne gleda televiziju”, odnosno da gleda samo HBO, Netflix itd., ali bila je zainteresirana za intervju, pa smo ga i napravili.

Kako to da više ne gledaš linearnu televiziju s klasičnim programima? Što se prelomilo u tebi?

– Reklame su bile prvi razlog. Nepodnošljive su mi postale, zajedno s ukidanjem odjavnih špica, ono kad smanje sliku prije nego je film završio pa špicu prekinu jer moraju pustiti “pp”. Osim toga, dok sam još gledala TV programe, bio mi je nejasan izbor filmova u rane noćne sate, za razliku od onih prikazivanih kasnije, uglavnom meni puno boljih i smislenijih, koje ne mogu dočekati jer mi se spava. Dosadilo mi je i odustala sam. E, da, i Dnevnici sa svim tim političarima već su mi dugo odbojni i ne da mi ih se gledati. Eto, nema neke velike filozofije. Ne da mi se gledati te razne cirkuse pa se anestiziram streaminzima (smijeh).

Nedostaje li ti to ili si se totalno odviknula?

– Kad mi god nešto nedostaje ili me zanima, upalim TV program i pogledam. Nisam se morala ni od čega odvikavati, niti na nešto navikavati, nije mi to uopće tema u životu. Uredni sam platiša TV pretplate pa se ponekad sjetim da HRT postoji. Komercijalne televizije ne konzumiram uopće, toliko je reklama da zaboravim koji film gledam dok ga gledam, pa to u pravilu izbjegavam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 15:13