StoryEditor
Film & TVVELIKI KORAK NAPRIJED

I hrvatski dugometražni filmovi bit će dostupni ‘online‘ na croatian.film, a u planu su i klasici: ‘Jedan od sljedećih koraka nam je uvrštavanje i starijih naslova‘

Piše Marko Njegić
19. svibnja 2021. - 19:04

Dosadašnji sadržaj posvećen hrvatskom kratkometražnom filmu, internetska platforma croatian.film obogatit će svim formama i žanrovima.

Uskoro će se na croatian.film moći pogledati "Ne gledaj mi u pijat", "Srbenka", "Mater", "Dnevnik Diane Budisavljević", "Mali", "Comic Sans", "Pusti dobre, pusti", "Gangster te voli", "Moj dida je pao s Marsa", "Uzbuna na Zelenom Vrhu"...

Kratkometražna ostvarenja, kojih trenutačno ima više od 200, i dalje će biti dostupna za gledanje potpuno besplatno diljem svijeta, dok će se srednjometražni i cjelovečernji filmovi moći pogledati uz naknadu od 16 kuna.

Sva ostvarenja srednjega i dugog metra bit će dostupna u Hrvatskoj, neka i u regiji, a pojedini naslovi i u čitavom svijetu.

– Ovo je velika vijest za croatian.film! Proširenje platforme na duge filmove planiralo se od samog početka i ovo je logičan korak k unaprjeđenju naše platforme i ostvarivanju cilja da postanemo online središte cjelokupne hrvatske kinematografije – kaže nam Marija Ćurić, voditeljica platforme koja bilježi uzlazan posjet.

– Platforma super radi. U nepune dvije godine djelovanja ostvarila je iznimne rezultate pa su tako od veljače 2020. do danas domaći filmovi kratkog metra pogledani 135.000 puta, stranicu je posjetilo oko 180.000 jedinstvenih korisnika koji su pregledali sadržaj 950.000 puta – otkriva Ćurić.

Zanima nas hoće li i stariji hrvatski filmovi i klasici s vremenom biti dostupni na platformi, a ne samo noviji.

– Apsolutno! Nakon uvrštavanja dugih i srednjih filmova na platformu, jedan od sljedećih koraka nam je uvrštavanje i starijih naslova, čime bismo još više zaokružili cijelu priču oko same platforme.

item - id = 1100004
related id = 0 -> 1127796
related id = 1 -> 1124696
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2021 05:29