StoryEditorOCM
Izbori 2021Ujedinjena desnica

Marijo Popović: Riješit ćemo problem parkiranja u krugu splitske bolnice, završit ćemo garažu koju je počeo realizirati bivši ravnatelj KBC-a

Piše PSD
10. svibnja 2021. - 11:18

Tema o kojoj nitko ne govori i ne želi govoriti, a nasušna je potreba u gradu Splitu jest izgradnja višeetažne garaže na Firulama i Križinama odnosno unutar kompleksa KBC-a Split. Mnogi zaposlenici KBC-a Split javljaju nam se već duže vrijeme upravo na ovu temu, a da ne govorimo o svim pacijentima kao i onima koji ih dovoze u bolnicu na pregled odnosno liječenje. Pronalaženje parking mjesta za one koji su bolje sreće traje otprilike jedan školski sat, stoji u priopćenju kandidata za splitskog gradonačelnika Marija Popovića, koji predvodi Ujedinjenu desnicu.

Evo što još piše:

"Bivši ravnatelj KBC-a Split, pokojni prof.dr.Ivo Jurić doveo je projekt izgradnje garaže na pet etaža u određenu fazu koja je nažalost zastala. Garaža na Firulama planirana je lijevo od glavnog ulaza u bolnicu odnosno na mjestu bolničkog parka. Upravo ćemo zajedno s vodstvom splitske bolnice kao i Ministarstvom zdravstva definirati i završiti cijeli ovaj projekt.

Također ćemo inicirati i pokrenuti izgradnju garaže ispred bolnice na Križinama, a sve u suradnji s KBC-om Split i Ministarstvom zdravstva. Potrebno je ishoditi svu papirologiju odnosno dozvole te nakon toga pristupiti realizaciji izgradnje.

Splitska bolnica ima više od tri tisuće zaposlenih i gravitira joj gotovo milijun ljudi jednog šireg područja te je upravo zbog toga ovo prioritet kada govorimo o temi parking mjesta, ali i o nemedicinskom dijelu vezanom uz KBC Split.

Ovdje se radi isključivo o političkoj volji, a s obzirom da smo po ovoj temi već u kontaktu s predstavnicima Ministarstva zdravstva vjerujemo u realizaciju garaže na Firulama u prvoj polovici mog mandata dok bi se garaža na Križinama realizirala u krajnjem roku od 4 godine."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:29