StoryEditorOCM
Izbori 2021PAMETNO ZA SPLIT I DALMACIJU

Jakov Prkić otkrio koji su uvjeti suradnje s drugim opcijama i zahvalio Splićanima na podršci uz poruku: Nećemo razočarati nikoga tko nas je birao

Piše D.B.
17. svibnja 2021. - 13:57

Jakov Prkić, kandidat koalicije stranaka Pametno, Možemo! i Nova ljevica, od 11 kandidata za splitskog gradonačelnika završio je na šestom mjestu i pritom osvojio 3.779 glasova, odnosno 5,79 posto.

Njegova lista za Gradsko vijeće osvojila je značajno više glasova - čak 6.088 glasova, to jest 9,54 posto, a opće je mišljenje da su njihovi birači radije zaokružili Ivicu Puljka u prvom krugu zato jer su procijenili da on ima više šanse za pripetavanje s HDZ-ovim kandidatom Vicom Mihanovićem.

Prkićeva ekipa, podsjetimo, osvojila je tri mandata u novom Gradskom vijeću i bit će zanimljivo vidjeti hoće li podržati Puljkovu listu, odnosno Centar u splitskom parlamentu. Nekad su, sjetimo se, bili u istoj stranci... 

Već sinoć su iz koalicije Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo! I Nove ljevice odaslali poruku da će borba za jednakost, solidarnost, transparentno upravljanje, zaštita okoliša i razvoj na korist zajednice biti ključ njihove eventualne odluke o podršci i suradnji s drugim listama ili kandidatima. Naglasili su i da će svaka podrška biti rezultat demokratske odluke unutar svake od stranaka koje čine koaliciju i njihovog međusobnog dogovora.

Danas je Jakov Prkić preko Facebooka poslao novu poruku svojim glasačima:

Dragi prijatelji, izbori su iza nas. Hvala svima na podršci i povjerenju koje ste nam ukazali. Naša borba za istinu, ljubav, solidarnost i poštenje nikad neće prestati. Jedno je sigurno, nećemo razočarati nikoga tko nas je birao. Hvala vam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:45