StoryEditorOCM
Izbori 2021šef sdp-a

Grbin optimističan zbog rezultata lijevih opcija: Slijedi okupljanje progresivne Hrvatske jer to žele birači

Piše HINA
30. svibnja 2021. - 23:50

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u nedjelju je po okončanju lokalnih izbora poručio da je pred njima okupljanje građanske, lijeve progresivne Hrvatske te najavio kontrolu izbornih listića za istarskog župana jer je SDP-ov Ferić izgubio za samo 54 glasa od IDS-ova Miletića.

"Birači su nam dali povjerenje, ali i veliku zadaću da gradimo bolju Hrvatsku. Ovi izbori su pokazali nešto važno, od Pule preko Zagreba, Splita, Varaždina do Korčule birači su rekli ne korupciji, ne klijentelizmu, ne nepotizmu", izjavio je predsjednik SDP-a.

Dodao je da ih to obvezuje da kao jedna od vodećih političkih stranaka u Hrvatskoj to nastave činiti i u budućnosti, boriti se i graditi bolju i jaču Hrvatsku u kojoj će svi biti ravnopravni i neće bolje živjeti samo šačica privilegiranih pojedinaca nauštrb svih ostalih.

"To je Hrvatsku kakvu želimo, ali i Hrvatska kakvu želi velika većina birača", rekao je.

Najavio je da ih nakon lokalnih izbora čeka puno posla u Saboru i diljem Hrvatske, "a taj posao možemo napraviti samo na jedan jedini način – okupljanjem građanske, lijeve, progresivne Hrvatske".

To počinjemo činiti već sutra jer je to jedan i jedini način da naša država napokon postane bolja, najavio je Grbin, zahvalivši svim biračima koji su podržali SDP u Primorsko-goranskoj županiji, Rijeci, Varaždinu, Sisku i brojnim drugim sredinama.

Grbin je potvrdio da će tražiti kontrolu prebrojavanja glasova u Istarskoj županiji jer je SDP-ov kandidat Danijel Ferić u natjecanju za dužnost istarskog župana od predsjednika IDS-a Borisa Miletića izgubio za samo 54 glasa, pri čemu je bilo više od dvije tisuće nevažećih listića.

"Velik je broj nevažećih listića, između ostalog u Puli, a postoji i ogromna razlika između nevažećih listića u izborima za gradonačelnika i izborima za župana. Naravno da ćemo iskoristiti sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju i sve ono što nam zakon daje za pravo da provjerimo jesu li ti listići doista bili nevažeći.

To je naša obveza prema biračima. Ako su birači glasali za promjene, a čini se da jesu, onda mi svakako moramo napraviti sve što nam stoji na raspolaganju kako bismo utvrdili je li se ta promjena dogodila. Dakle, čeka nas kontrola izbornog materijala", kazao je Grbin.

Dodao je da su Ferića mnogi otpisivali prije ovih izbora, a ovi izbori su pokazali da on uživa veliko povjerenje građana diljem Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:08