StoryEditorOCM
Izbori 2021ŠUSTIĆ I EKIPA

Građanska platforma nudi sugrađanima pet velikih projekata i poručuje: Trogir može bez skupog PR-a, neka taj novac ide učenicima i studentima

Piše Gordana Dragan
17. travnja 2021. - 13:55
Izbori 2021
Ako osvoje vlast, ovi mladi ljudi najavljuju ostvarenje pet velikih infrastrukturnih i komunalnih projekata u svojem mandatuIvan Karanušić

Građanska platforma "Zajedno za Trogir" danas je u Loži predstavila je izborni program.

Gradonačelnički kandidat Ivan Šustić istaknuo je da su prilikom izrade bili svjesni da razvoj Radovanova grada treba promišljati dugoročno.

– Izradili smo strateški dokument "Trogir 2030." kao viziju našega grada za deset godina. Želimo grad s učinkovitom gradskom upravom, grad s poduzetničkom i investicijskom klimom te grad koji brine o kulturnoj baštini i planski razvija turizam – rekao je mladi pravnik Šustić, te je dodao:

– Sistematizirat ćemo lokalnu upravu kroz smanjenje broja upravnih odjela i rukovodećih funkcija, raskinuti skupe ugovore za vanjske usluge odnosa s javnošću i promocije, te uvesti potpunu transparentnost gradskog proračuna. Ušteđena sredstva iskoristit ćemo za demografske mjere, sufinanciranje srednjoškolskih udžbenika s po 500 kuna, povećanje stipendija te uvođenje besplatnih pokaznih autobusnih karata za sve školarce i studente.

Ako im građani ukažu povjerenje, iz platforne "Zajedno za Trogir" obećavaju da će do kraja mandata realizirati najmanje pet kapitalnih projekata, a neki od dugoročnih su: prenamjena prostora Fortin u šetnicu, uređenje tržnice, obnova Vile Biance u gradsku knjižnicu, uređenje kule Kamerlengo, Garagninova parka i zaštićenog močvarnog područja Pantan, izgradnja šetnice od Madiracina mula do Arbanije, poduzetnički inkubator u Planom, te vodoopskrba za Drvenik Veli i Mali.

– Ono na što ćemo posebno staviti naglasak jest borba protiv političke korupcije i klijentelizma. Boli nas što naši vršnjaci zbog duboke društvene nepravde u velikom broju odlaze u inozemstvo.

Želimo stvoriti grad jednakih šansi i po mjeri svih generacija! Očekujemo da će naši sugrađani znati prepoznati da Trogir može bolje te nam pružiti potporu, a mi ih nećemo iznevjeriti – istaknuo je Ante Škrobica, nositelj kandidacijske liste za Gradsko vijeće.

Osim Škrobice i Šustića, u bitku za vijećničke mandate, među ostalima, kreću i Marko Bakica, Miroslav Salapić i Anamarija Duvančić. Kao podrška, na simboličkom posljednjem petnaestom mjestu liste nalazi se Radovan Slade-Šilović, bivši dogradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:40