StoryEditorOCM
Izbori 2021VRIJEME JE ZA PROMJENE

Dino Ercegović (Domovinski pokret): Prostor bivše tvornice ‘Dalmacija‘ mora biti temelj razvoja naše općine, a ne deponij šljake koja nas truje

Piše PSD.
14. travnja 2021. - 14:33

Dino Ercegović, kandidat Domovinskog pokreta (DP) za općinskog načelnika Dugog Rata, obratio se svojim sumještanima i javnosti, jer je, kako je naveo, svjestan duopola vladajućih stranaka tijekom proteklih dvadesetak godina, pa upravo zbog toga želi napraviti nužne promjene u radu i funkcioniranju naše općine.

- Prostor bivše tvornice "Dalmacija" najslikovitije prikazuje stanje jedinice lokalne samouprave te uništenost i devastaciju materijalnih dobara kao i loše gospodarenje istim resursima, ne transparentno upravljanje financijskim sredstvima te zadovoljavanje pojedinačnih privatnih interesa.

Jedna od ideja je i promjena izgleda našeg mjesta izmjenama u UPU. Da mjesto napokon poprimi izgled turističke destinacije u središtu Dalmacije, a ne devastiranog otpada te šljake koja je ostala od bivše tvornice. Uz niz infrastrukturnih projekata novce bi povukli iz EU fondova te došli do realizacije navedenog problema. Smatramo da općina mora imati veće ovlasti prilikom donošenja odluka u javnim poduzećima jer sama po sebi time postaje hibridna - naglasio je Ercegović.

Prema njegovim riječima, kao suprug i otac troje djece svjestan je odgovornosti koja leži na njemu.

- Dobrovoljac sam i humanitarac te kroz svoje djelovanje upravo na tom tragu želim nastaviti svoj društveno koristan rad pa će i jedna od prvih točaka programa biti ukidanje novčanih naknada za prisustvovanje općinskim sjednicama.

Protivnik sam bilo kakvih podjela te razdora između građana i stranačkih kolega. Upravo različiti stavovi i mišljenja su bogatstvo demokracije koje treba njegovati. Kao stranka čvrsto stojimo iza svojih suverenističkih, demokršćanskih i domoljubnih uvjerenja - naglasio je DP-ov kandidat i dodao:

- Loše upravljanje općinskim proračunom i financiranje preskupih projekata nas je dovelo u situaciju da nema dovoljno sredstava za osnovne društvene aktivnosti. Preraspodjelom financija i uzimanjem namjenskih sredstava iz već spomenutih sredstava EU fondova želimo osigurati više novaca za vrtiće, povećanje naknada za novorođenu djecu i stipendija za studente.

Mišljenja smo da općina nije samo uže središte Dugog Rata te da se treba podjednako razvijati po cijeloj svojoj dužini i širini. Izgradnjom igrališta za djecu i rekreativno športskog centra za mlade podigli bi razinu kvalitete razvoja te društvenog odnosa među mlađom populacijom.

Uređenje pješačkih staza te razvoj vjerskog turizma, izgradnja preostalog djela kanalizacije, kvalitetnija medicinska skrb samo su neke od točaka programa koje ćemo detaljnije u narednim danima pojasniti. Cilj je stvoriti bolju obrtničko-poduzetničku klimu ukidanjem plaćanja naknada za cijelu godinu sezonskim djelatnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:53