StoryEditorOCM
Izbori 2021BRZI ODGOVOR

Butković odgovorio Franiću na optužbe o Žnjanu: ‘To je politizacija natječaja u predizborne svrhe, a privatna tvrtka, koliko znam nije zadovoljila uvjete natječaja

5. svibnja 2021. - 12:41

Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika na današnjoj konferenciji za medije na temu dodjele koncesije za uvalu Žnjan optužio je HDZ za sakrivanje informacija od građana zbog lokalnih izbora kako će koncesiju najvjerojatnije dobiti privatna tvrtka.

Optužio je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje je raspisalo natječaj da su uvjeti i potrebna dokumentacija za javno nadmetanje bili paušalni i neodređeni te kako je nadmetanje omogućeno tvrtkama s 20 kuna temeljnog kapitala.

Kako komentira optužbe od strane splitskog SDP-a, pitali smo Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture.

- Prvo to je politizacija natječaja u predizborne svrhe. Natječaj je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture raspisalo temeljem odluke Vlade RH, a prethodno su zadovoljeni svih uvjeti za njegovo raspisivanje, kao i prostorno planska dokumentacija Grada Splita.

Stručno tijelo za koncesije koje radi ocjenu pristiglih ponuda još nije završilo posao i ono gleda svaki detalj. SDP spominje neku privatnu tvrtku, a po informacija koje ja imam, ta tvrtka uopće nema uvjete i nije zadovoljila uvjete natječaja, ali pričekajmo da povjerenstvo završi posao - kazao je Butković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:21