StoryEditorOCM
ŽupaBolje je, ali ni blizu gotovo

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović: ‘ Problem nam stvara istočna strana požara, samo da se fronta ne proširi...‘

Piše dv
25. srpnja 2023. - 15:36

Požar koji je sinoć buknuo iznad Solina u Župi dubrovačkoj i zaprijetio kućama koje su na sreću uz nadljudske napore vatrogasaca obranjene, još nije pod kontrolom. Vatrogascima, a trenutno ih je 90 na terenu, od jutros u gašenju pomažu kanaderi. Gašenje posebno otežava jaki vjetar koji puše na refule bez prestanka, situacija na požarištu je ozbiljna.

- Borimo se, proširio se jako, jako visoko u brda, bojim se da ne uđe u Konavoska brda, trebat će još puno posla – kaže županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović i nastavlja:

- Kako je požar ušao dijelom u BiH, postoji velika šansa da nam se vrati na zapad, znači prema Postranju. Tamo smo ekipu stavili. Najveći problem je istočna strana požara, Plat, to nam je veliki problem, a postoji mogućnost da se uhvati Konavoskih brda. Vidim ćemo kako će biti, guramo. Bolja je situacija ali nije ovo ni blizu gotovo – zaključuje Simović.

29. travanj 2024 18:55