StoryEditorOCM
ŽupaTREBA SE JOŠ MALO STRPJETI

Zabrinuta majka: ‘Novoizgrađeno igralište u Mandaljeni navečer predstavlja opasnost za djecu!‘ Iz Općine odgovaraju: ‘Uskoro se očekuje spajanje rasvjete‘

Piše B.L.
7. kolovoza 2023. - 15:04

Kontaktirala nas jedna majka iz Župe dubrovačke ističući kako novoizgrađeno igralište u Mandaljeni nema rasvjetu, što ga čini opasnim za igru u večernjim satima.

Iz Općine Župa dubrovačka ističu kako je javna rasvjeta i dekorativno osvjetljenje postavljeno, a kroz nekoliko dana očekuje se njihovo spajanje. Uz to, podsjećaju iz Općine kako bi djeca samo uz nadzor roditelja trebala koristiti igralište i sve sprave na njemu.

Podsjetimo, prije par dana dovršeno je uređenje multifunkcionalnog dječjeg i sportskog igrališta u naselju Mandaljena u Općini Župa dubrovačka. Autor navedenog igrališta je arhitektonski ured Proto-arch, a radove na izgradnji igrališta, rasvjete i neophodnom uređenju odvodnje izvela je nakon provedenog postupka javne nabave, tvrtka Tehnogradnja d.o.o. Vrijednost svih radova uključujući i cjelovito uređenje sustava odvodnje oborinskih voda bila je 206.000,00 eura s uključenim PDV-om.

Glavni prilaz igralištu je sa sjeveroistočne strane preko glavnog ulaza na tribine i prilazne rampe, dok je još jedan ulaz osiguran sa sjeverozapadne strane preko stepeništa koje direktno ulazi na košarkaško igralište. Prilazna rampa sa sjeveroistočne strane se koristi i kao pristup osobama sa smanjenom pokretljivosti.

28. travanj 2024 11:21