StoryEditorOCM
ŽupaRADI SIGURNOSTI PJEŠAKA

Općina Župa dubrovačka radi nogostup u Solinama

Piše DV
28. listopada 2020. - 15:01
Uz suglasnost Hrvatskih cesta za obavljanje radova u zaštitnom pojasu državne ceste, Općina Župa dubrovačka pokrenula je izvođenje radova za izgradnju nogostupa kroz naselje Soline, i to na dvije lokacije. Izrađena je tehnička dokumentacija, a sve je krenulo nakon sastanaka s mještanima naselja Soline koji su ukazali na problem kretanja pješaka, naročito djece pri odlasku u školu i vannastavne aktivnosti.

Nogostup u dužini od 220 metara na prvoj lokaciji je završen, od istočnog ulaza u naselje Soline, duž državne ceste prema Platu. Uređeni su i kolni prilazi privatnim objektima uz samu cestu čime se znatno poboljšao i kolni i pješački promet.

Na drugoj lokaciji, gdje završetak radova očekujemo u narednih nekoliko dana, od autobusnog ugibališta prema Platu do skretanja za „kuću Bego“, u ukupnoj dužini od oko 70 metara. Na ovoj lokaciji je bio težak zadatak utemeljiti konstrukciju pješačke staze i zadržati stabilnost kolničke konstrukcije državne ceste D8 na vrlo zahtijevnom, strmom terenu, kažu iz Općine. Ugovoreni izvođač je tvrtka Dubrovnik ceste d.d. iz Dubrovnika, a vrijednost ugovorenih radova je 249.994,24 kune.

 
16. travanj 2024 08:41