StoryEditorOCM
ŽupaSOCIJALNA SKRB|

JEDNOKRATNO Općina Župa ponavlja financijsku pomoć osobama koje su ostale bez posla

Piše DV
5. studenog 2020. - 10:21
Na prošloj sjednici Općinskog vijeća prihvaćena je Odluka o privremenoj novčanoj pomoći sukladno kojoj se odobrila jednokratna potpora korisniku koji je zbog nepovoljne ekonomske situacije uzrokovane pandemijom dobio poslovno-uvjetovani otkaz, a koji je u prethodnoj, 2019. godini bio zaposlen minimalno 6 mjeseci.

Po zaprimljenim zahtjevima 42 korisnika ,a nakon obrade istih utvrđeno je da 40 njih ostvaruje pravo. Istima je isplaćena jednokratna financijska potpora.

Kako bi se u ovim teškim vremenima i dalje olakšala svakodnevnica svima koji su dobili otkaz ili im nije produžen Ugovor o radu, na jučerašnjoj sjednici po izlaganju voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti, Katarine Barović, prihvaćen je prijedlog je da se pomoć još jedanput ponovi .

Svima onima koji su dosad ostvarili pravo, ukoliko su i dalje nezaposleni ponovit će se isplata privremene novčane pomoći, a novim podnositeljima koji dosad nisu koristili pravo, a koji zadovoljavaju uvjete propisane Odlukom odmah će se uplatiti dvostruki iznos.

Uz donesenu Odluku o privremenoj novčanoj pomoći koja će se provoditi do 31. prosinca ove godine , redovno se provodi Odluka o socijalnoj skrbi sukladno kojoj se obiteljima koje se trenutno nađu u nepovoljnoj financijskoj situaciji dodjeljuje Jednokratna novčana pomoć.

 
24. travanj 2024 17:56