StoryEditorOCM
PrimorjeZVUČI BIZARNO, ALI JE ISTINITO

Primorci ne mogu u zubara jer nemaju stolice, ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan otkriva kome ćete se javiti ako vas zaboli zub

Piše Kristina Filičić
26. studenog 2023. - 09:17

Već neko vrijeme za popravak zuba trebam ići do Orašca u zubarice, jer ordinacija u Slanome nema stomatološku stolicu, potužila nam se jedna Slanka. Budući da je ordinacija dentalne medicine u Slanome u Dubrovačkom primorju pod Službom dentalne medicine Doma zdravlja Dubrovnik, ravnatelja Doma Branka Bazdana pitali smo o čemu se radi. 

image

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan

Cropix/Cropix

- Budući da su počeli radovi na adaptaciji prostora ordinacije obiteljske medicine dr. Lidija Lončar i stomatološke ordinacije dr. Zdenka Šapro Kriste u Slanome, obje ordinacije se moraju izmjestiti. Obiteljska medicina u idućih dan, dva se premješta u prostor Dobrotvorne udruge ‘Blage ruke‘ i bit će tamo do završetka radova – pojašnjava Bazdan. Budući da dr.med.dent. Zdenka Šapro Kriste drži obje stomatološke ordinacije u Slanome i Orašcu, dok radovi na obnovi prostora ambulante u Slanome ne završe i dok ne stigne nova stomatološka stolica za ordinaciju, stomatologinja će pacijente primati u Orašcu. Tako će, kaže ravnatelj Doma, biti do kraja godine. Na pitanje o stanju stomatološke stolice, Bazdan odgovara:

- Nije u funkciji i ne isplati se popravak. Dok ne nabavimo novu stolicu, a to je otprilike za mjesec i pol dana, i dok radovi obnove prostora ne završe, pacijenti će u ordinaciju u Orašac. Znači i da stolica radi ne bi se mogla ordinacija koristiti radi obnove prostora. Stomatološku stolicu smo već naručili, ne može se dobiti odmah, rok dobave je tri mjeseca tako da računamo da će po novoj godini stići ta oprema, a do tada će završiti i radovi na obnovi – kaže Bazdan i poručuje stanovnicima ovog dijela Dubrovačkog primorja:

image

Za ordinaciju dentalne medicine naručena je i nova stomatološka stolica

DNŽ

- Do tada se treba strpjeti, doktorica radi u Orašcu, a imaju na raspolaganju i stomatologa Doma zdravlja Dubrovnik i u Stonu pa mogu poći gdje im više odgovara.

Stomatološka ordinacija u Orašcu, naglašava, radi svaki dan. Naime, do sada je doktorica dentalne medicine koja radi na obje adrese, dva puta tjedno bila u ordinaciji u Slanome, tri puta u Orašcu.

Obnavljaju se zajednički prostor, ulaz u objekt i same ordinacije. Za projekt obnove ambulante Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno je 60 tisuća eura. Prema riječima župana Nikole Dobroslavića, ‘Županija će osigurati dio sredstava i to će se napraviti u nekoliko faza‘.

Vrijedno je istaknuti, u sklopu projekta unapređenja zdravstvene zaštite ruralnih područja, ovog tjedna u Slano je stigla nova oprema vrijedna više od 14 tisuća eura za dvije ordinacije, obiteljske i dentalne medicine. Riječ je o projektu u kojem je vodeći partner Dom zdravlja Ravno, a kao partner je sudjelovao i Dom zdravlja Dubrovnik.

27. travanj 2024 18:37