StoryEditorOCM
PrimorjeDUBROVAČKO PRIMORJE |

OTVORENA RIBARNICA U SLANOMU Prodaja ribe, školjkaša i ostalih proizvoda ribarstva i marikulture

Piše dv
20. srpnja 2021. - 12:18

Jutros je u Slanomu otvorena montažna ribarnica za maloprodaju ribe i školjkaša i ostalih proizvoda ribarstva i marikuluture.

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem natječaja kojeg je objavio FLAG Južni Jadran.

Ukupna vrijednost projekta je 287.562,50 kuna od čega se iz EU fondova financira 85% dok sredstva učešća RH iznose 15% vrijednosti projekta.

Glavni specifični cilj ovog projekta koji proizlazi iz strategije lokalne akcijske skupine u ribarstvu Flag Južni Jadran je osiguranje kvalitetnog prostora za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture u Slanome. Osim specifičnog cilja projekt ima i dugoročni cilj a to je povećanje konzumacije ribe i ostalih proizvoda akvakulture.

Provedbom ovog projekta uvodi se novi i kvalitetniji način plasiranja proizvoda ribarstva i akvakulture na tržište koji dosad nije bio prisutan na području općine. Ribarima i trgovcima će biti omogućena svakodnevna prodaja što bi u konačnici trebalo dovesti do povećanja potrošnje proizvoda ribarstva i akvakulture, a to ujedno predstavlja ostvarenje općeg cilja ovog projekta.

24. travanj 2024 01:00