StoryEditorOCM
PrimorjePRISTUP LUČINOM RAZDOLJU

Napreduju devet milijuna kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji ceste od Čepikuća do Trnovice

Piše PSD.
21. travnja 2020. - 14:54
Županijska uprava za ceste na području Županije Dubrovačko – neretvanske je trenutno u fazi realizacije devet milijune kuna vrijednog projekta rekonstrukcije lokalne ceste L69042, od naselja Trnovica do raskrižja sa državnom cestom D235 u naselju Čepikuće, u Općini Dubrovačko primorje.

Navedeni projekt rekonstrukcije lokalne ceste je od iznimne važnosti za primjereno povezivanje naselja Trnovica u općini Dubrovačko primorje, a za Dubrovačko – neretvansku županiju je važan i zbog kvalitetnijeg pristupa planiranom Županijskom centru za gospodarenje otpadom “Lučino razdolje”.
Trenutno stanje prometnice je takvo da nisu ispunjeni minimalni uvjeti potrebne razine uslužnosti i sigurnosti sukladno kategoriji ceste, a cesta naročito ne može preuzeti povećano prometno opterećenje koje se očekuje kao posljedica izgradnje planiranog Županijskog centra za gospodarenje otpadom.

Županijska uprava za ceste na području Dubrovačko – neretvanske županije je izradila projekt rekonstrukcije navedene prometnice te je za isti ishođena pravomoćna građevinska dozvola. Proveden je postupak otkupa zemljišta za što je Županijska uprava za ceste izdvojila iznos od dva milijuna kuna.
Proveden je i postupak javne nabave te je u siječnju 2020. godine sklopljen ugovor za izvođenje predmetnih radova na rekonstrukciji lokalne ceste s tvrtkom Dubrovnik ceste. Očekivani rok za dovršetak radova je siječanj 2021. godine.
20. travanj 2024 12:05