StoryEditorOCM
PrimorjeSPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO SLANO

Najmlađi natjecatelj rasturio: Mata Jonić i Nikša Sibiljan, pobjednici su ‘Squid Game Slano 2023. prve adventske olignjade u Hrvata‘

Piše Maja Rilović Koprivec
9. prosinca 2023. - 20:56

„Dva galeba“, ekipa koju su činili Mata Jonić i Nikša Sibiljan, pobjednici su prve adventske olignjade Squid Game Slano 2023.  s ukupnim ulovom liganja čak  3,794 kilograma!  Mata Jonić uhvatio je i najvećeg olignja teškog 0,786 kila, a on je ujedno bio i najmlađi natjecatelj danas!

Danas se naime, održala  prva adventska olignjada ikad, a ovo natjecanje u lignjolovu organiziralo je Sportsko ribolovno ekološko društvo „Šijun“ iz Slanoga.

 Na natjecanju je drugoplasirana bila ekipa „Butarag“ - Ivo Kmetović, Tonći Radinković i Baldo Kunica koji su iz mora izvukli  2,146 kilograma liganja, a trećeplasirani  ekipa

 „Jeguljice“ - Marko Medar i Ivica Medar čiji je ulov bio težak 2, 122 kilograma.  

Najstariji natjecatelj olignjade bio je  Mišo Tepšić.

Natjecanje je održano nakon više od mjesec dana odgoda, praćenja vremenske prognoze, a na prvu adventsku olignjadu u Hrvata, kako javljaju organizatori, prijavilo se čak 40 ekipa ukupno  101 natjecatelj koji su od 14:00 do 18:30 sati danas nastojali izvući što više liganja iz ribolovne zone koja je bila  koločepski kanal ispred slanjske vale, i vanjska strana Jakljana i Olipe. 

Za natjecatelje Squid Game Slano 2023. podijeljene su i nagrade za najbolje pojedince i ekipe, a organizirana je i večera za sve natjecatelje i bogata humanitarna lutrija u suradnji sa udrugom ‘Tata je tata’. Večeras na slanskoj rivi nastupa grupa Bolero, a sav prihod od lutrije namijenjen je akciji „Svi za Luciju“.

 

24. travanj 2024 22:28