StoryEditorOCM
PrimorjeCESTA KROZ KAMENOLOM

‘Glavnu poveznicu Dubrovačkoga primorja pretvorili su u gradilište, ne daj Bože da netko naglo zakoči!‘

Piše DML
16. lipnja 2021. - 16:30

- Vozeći samo 20 na sat, tu možeš sletjeti s ceste. Kraj joj se od pijeska i ne vidi, k'o da je snijeg pao na auto! – javio nam je Mato Katičić iz Smokovljana, koji je danas na cesti kroz kamenolom Mironja doživio lakši sudar. Naime, ispred njega je na cestu izašao kamion u koji je udario.

- Da su makar stavili rampe kuda kamioni prolaze, ovako izlijeću sa svih strana, pogotovo otkad se gradi Pelješki most – dodaje Mato, te podsjeća da je kamenolom u vlasništvu Dubrovnik cesta.

- Cijela je cesta puna pijeska, a pod putom ima četiri metra provalije, ne daj Bože da netko naglo zakoči! Kamioni samo prolaze s jedne na drugu stranu, nema niti jednog prometnog znaka upozorenja. Radi se o županijskoj cesti broj dva, glavna Napoleonova cesta, pod ingerencijom Županijskih cesta. Kriva je i lokalna samuprava što ne reagira na ovakvo stanje prometnice. Prašina se diže do neba u momentu kad puše bura i nosi prema Šipanu. Ne vidiš ništa, a ja tu prolazim svaki dan. Nema ni bankina, a dubina provalije je veća od četiri metra – požalio nam se Mato Katičić, poslao nam fotografije i dodao: 'Glavnu poveznicu Dubrovačkoga primorja pretvorili su u gradilište'.

19. travanj 2024 07:39