StoryEditorOCM
PelješacKAOS U TRAJEKTNOJ LUCI

‘Zagrepčanin na silu pokušao ući na trajekt, vrijeđao i pljuvao zaposlenika Lučke uprave, udario ga...‘

Piše Anđelka Kelava
19. kolovoza 2023. - 12:04

Jučer je oko 17.30 u trajektnoj luci Orebić došlo do incidenta, a kako nam je javio čitatelj koji se tu zatekao, na kraju  je došlo i do  fizičkog obračuna putnika s redarom Lučke uprave. 

-Bračni par je svojim osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka htio nasilno i mimo reda, koji je uobičajan u svim trajektnim lukama, pristupiti trajektu "Ston" na relaciji Orebić-Dominče-Orebić. Na upozorenje redara Lučke uprave su se oglušili, te su automobilom krenuli gurati fizičku prepreku. Gospodin i gospođa su se prilikom izlaska iz automobila zaista gnjusnim uvredama obratili redaru, mlađem muškarcu, te spominjući njegove članove obitelji kojima su kletvama ‘zaželjeli‘ najopasniju bolest današnjice. Redara su i pljuvali, te je naposlijetku stariji gospodin fizički nasrnuo na njega kojemu je između ostalog vidljiva i rasparana odjeća - ispričao nam je čitatelj čiji su podaci poznati redakciji.

image
Čitatelj

Dodaje kako je policija došla na mjesto  incidenta  i zadržala redara, te mu sat vremena nakon nije dopustila obavljanje posla.

-Policija je pokazala i negodovanje prilikom obavljanja telefonskog razgovora redara da svom pretpostavljenom objasni situaciju i kaže da je zadržan. Također je, nama putnicima iz neobjašnjivih razloga, čekala do 19:20 sati  te odvela redara i starijeg gospodina u policijsku postaju, pretpostavlja se pod sumnjom za fizički napad i remećenje javnog reda i mira, a gospođa se ukrcala na trajekt u 19:30 i nastavila put ka Korčuli - kaže naš čitatelj.

U policijskoj upravi su potvrdili da se dogodio incident:  

-Jučer je oko 17.40, na trajktnom pristaništu Orebić došlo  do rasprave između 64-godišnjaka koji je s područja Zagreba i zaposlenika Lučke uprave Orebić. Tom je prilikom 64-godišnjak  nasrnuo na zaposlenika nezdavoljan načinom njegovog rada i zadao mu lakšu tjelesnu ozljedu. Zbog narušavanja javnog reda i mira obojica su prekršajno prijavljeni - rekli su nam u dubrovačkoj Policijskoj upravi. 

30. travanj 2024 10:03