StoryEditorOCM
PelješacVIGANJ

Ovo mjesto, koje u koroni ruši turističke rekorde iz 2019., bit će domaćin češkog prvenstva u windsurfingu

Piše DV
16. srpnja 2021. - 10:07

U Vignju, na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca, od 19. do 24. srpnja održat će se Otvoreno prvenstvo Češke u windsurfingu, u disciplini Funboard Slalom Clasic & Foil te Bic Techno 293 Slalom. Natjecanje je otvorenog tipa tako da mogu sudjelovati i ostale nacije.

Kako kaćžu u Turističkoj zajednici Općine Orebić, Viganj, koji broji svega tristotinjak stanovnika, gotovo svake godine ugosti neko od prvenstava. Primjerice, 2013. održano je Svjetsko prvenstvo u windsurfingu u disciplini formula, a Vignju je tada protukandidat za domaćinstvo bio San Francisco.

„Ove godine očekujemo više od četrdeseSt natjecatelja. Za sada smo znamo da na regatu dolazi slovenski olimpijac Stojan Vidakovič, višestruki hrvatski prvak Vladan Desnica, braća Matulj te češki tim Petr Čech, Jakub Zima, Martin Sladky, Milan Kir i trostruki olimpijac Patrik Hrdina", izjavio je organizator prvenstva Pavel Winkler, prenose iz TZ i napominju kako se u Vignju na svakom koraku osjeti sportski duh, da vjetar je idealan, puše gotovo svakodnevno, najčešće maestral koji je izuzetno pogodan za wind i kitesurfing.

Viganj i ove godine ostvaruje iznimne turističke brojke. Od početka godine do polovice srpnja u Vignju je ostvareno 35.450 noćenja što je za 30 posto bolje nego lani te čak 4,5 posto bolje nego 2019. godine. Većina gostiju je iz Slovenije, Češke, Poljske i Njemačke.

19. travanj 2024 00:20