StoryEditorOCM
PelješacTZ OREBIĆ POZIVA

Predstave, izložbe, pelješke delicije i vina, sve idućih nekoliko dana

Piše DV
24. lipnja 2021. - 10:30

Turistička zajednica općine Orebić najavljuje primamljive događaje idućih nekoliko dana na Pelješcu. U subotu, 26. lipnja, u sklopu Kulturnog ljeta u Vignju bit će otvorena izložba slika i nakita. Otvorenje izložbe je u 20 sati, u HDV Kuvenat, a bit će otvorena do 2. srpnja, svakodnevno od 18 do 22 sata. U sklopu izložbe, od 28. lipnja do 1. srpnja,  održat će se i kreativne radionice za djecu i mladež, u terminu od 9 do 11 sati.

U nedjelju, 27. lipnja, u sklopu Zvuka Dalmacije, ispred Župne crkve u Orebiću, u 20 sati nastupit će Klapa Geta.

image
Klapa Geta nastpit će u sklopu Zvuka Dalmacije
Tz Orebić

U utorak, 29. lipnja, udruga Plavac mali i Pelješki vinski puti prvi put organiziraju Festival Dingača u Potomju. Pozivaju na kušanje vrhunskih plavaca, na festu sv. Petra, u Potomje od 18 do 23 sata. Organiziran je prijevoz iz Orebića.

Iste večeri, Amaterska kazališna družina KUŠIN u sklopu svoje manifestacije Kulturno-umjetničko ljeto ugostit će Kazališnu družinu Ritam igre, koja će izvesti svoju predstavu Roko i Cicibela. Predstava će se odigrati u 21 sat, u Hrvatskom domu Viganj Kuvenat. Organizirana je uz potporu TZ Orebić, a ulaz je besplatan. Priča je temeljena na životu stvarnih osoba, a prema scenariju Miljenka Smoje 1978. snimljen je i istoimeni film, a u svojoj pjesmi opjevao ih je i naš legendarni Oliver. Ribar Roko i njegova Cicibela živjeli su po napuštenim gajetama i leutima na Matejuški, a umrli su zajedno na zimu 1936./37., stisnuti jedno uz drugo.

image
Okusi Pelješca
Tz Orebić

Od srijede 30. lipnja, u 20 sati počinju Okusi Pelješca. Eno-gastro manifestacija svake će se srijede održavati na promenadi u Orebiću.

20. travanj 2024 10:35