StoryEditorOCM
PelješacTRPANJSKI ‘ŠAPTAČ‘ PSIMA

Ovoga poštara psi obožavaju!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
30. srpnja 2020. - 15:01
Kad ugledaju poštara, većini ljudi prvo će na pamet pasti računi. Psu će prvo pasti na pamet da je to poštar i to će ga najedit'. Posebno ako je ušao u njegovo dvorište.

image
Željko Belin, trpanjski poštar kojeg psi obožavaju
Privatni arhiv


No, da iznimke potvrđuju pravilo dokazuje trpanjski poštar Željko Belin. On je toliko zaljubljen u pse da na svom facebook profilu stalno puni album pod imenom 'Prijatelji'. U njemu ima više od 60 slika s prijateljima psima! Psi ga naprosto obožavaju. Nikad mu se nije dogodio incident koji bi uključivao najboljeg dlakavog čovjekovog prijatelja. Jednostavno, čim ga ugledaju u onoj uniformi od Hrvatske pošte, psi se razniježe, dođu se pomaziti, liznu ga i veselo mašu repom. Od onih najmanjih do najvećih, od maltezera do mastifa. Uistinu neobično!
 

image
Željko Belin, trpanjski poštar kojeg psi obožavaju
Privatni arhiv


- Prijateljstvo s pasima traje otkad smo prvoga pasa doveli u kuću. Valjda životinje tu moju ljubav odmah osjete. Nisu to samo psi na mome poštanskom terenu, nego svi koji mi dođu blizu – kaže Željko. - Ima i onih koji nisu baš za se pomazit i njih odma' po pogledu pripoznam.

Ponekad sebi umišljam da me pasi razumiju, ali šta je čudno, to tako stvarno izleda. Valjda svaki pas osjeća tu moju privrženost i ljubav prema svim živinama. Neke od malena mazim, pazim, a ove druge hićan na šarm – smije se simpatični trpanjski poštar.
- To su moji veliki prijatelji i svaki od njih zna da ću se malo, kako rečen, pomazit s njima – kaže na kraju našeg malog intervjua.
25. travanj 2024 06:32