StoryEditorOCM
PelješacPREDSTAVLJENI PROJEKTI |

OD VITALNOG ZNAČAJA ZA PELJEŠAC Luka Perna, Obilaznica Orebić i rekonstrukcija županijske ceste

Piše DV
10. listopada 2020. - 16:10
U Orebiću je jučer održan radni sastanak na kojem su predstavljeni projekti izgradnje Luke Perna, Obilaznice Orebića i Rekonstrukcije Županijske ceste od buduće luke do spoja s navedenom obilaznicom.

Sastanku je u ime Dubrovačko-neretvanske županije nazočio zamjenik župana Joško Cebalo, a uz njega su na predstavljanju bili i član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod, ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić te općinski vijećnici i predsjednici mjesnih odobora s područja Orebića.

Naglasak sastanka je bio na Obilaznici Orebića koju su i Hrvatske ceste istaknule kao prioritet. Naime, riječ je o projektu vrijednom 170 milijuna kuna, a planirana dužina trase je 6,6 kilometara.

Zamjenik župana Joško Cebalo još jednom je istaknuo kako je stav Županije da buduća luka Perna ne može funkcionirati bez izgradnje obilaznice, na čemu će se i ustrajati.

Podsjetimo, buduća trajektna luka Perna jedan je od osam projekata lučke infrastrukture na kojima Dubrovačko-neretvanska županija radi s ciljem poboljšanja povezanosti otoka i poluotoka Pelješca. Buduća luka Perna bit će direktno povezana s novom lukom Korčula na lokaciji Polačište za koju su, u srpnju, zajedno s pristupnom cestom, potpisani ugovori o financiranju vrijedni više od 360 milijuna kuna.
19. travanj 2024 04:49