StoryEditorOCM
PelješacVRUĆINA NAPRAVILA SVOJE |

INTERVENCIJA HGSS-A NA PELJEŠCU - Spašen planinar na spustu sa Svetog Ilije

Piše DV
28. srpnja 2020. - 20:54
"Danas je putem službe 112,nešto iza podneva, Stanica HGSS-a Orebić dobila poziv za pomoć planinaru kojem je pozlilo pri spustu sa Svetog Ilije. Zahvaljujući prisebnosti njegove kćerke koja je službi poslala fotografije mjesta na kojem su se sklonili u hlad, vrlo brzo su locirani te je zbog velike vrućine i udaljenosti od ceste angažiran helikopter Mi-8 HRZ-a", na svom Facebook profilu napisao je Ivica Trojanović

"Dok je letio put Orebića dotle su članovi HGSS Stanice Orebić došli do iznemoglog planinara te mu pružili prvu pomoć, hidrirali ga i dali kisik. Po dolasku helikoptera jedan je spašavatelj spušten, unesrećeni pripremljen za transport te podignut vitlom u letjelicu. Po spuštanju na nogometno igralište ( Orebić još uvijek nema helidrom) planinar je pregledan od dežurnog liječnika HMP Orebić, stabiliziran i transportiran u splitsku bolnicu. Njegovo stanje po dolasku u Split je stabilno i van životne opasnosti je.

Treba napomenuti da je planinar sa svojom kćerkom bio korektno opremljen i da su na vrijeme išli u brdo ali je velika vrućina učinila svoje. Ovog puta su teže posljedice izbjegnute zahvaljujući prisebnosti kćerke i uigranosti i spremnosti službi uključenih u ovo spašavanje, od službe 112, članova HGSS-a na zemlji i u zraku, posade helikoptera, DVD-a Orebić i naravno ekipe HMP Orebić. U akciji je sudjelovalo 5 članova HGSS Stanice Orebić", na Facebook profilu napisao je Trojanović.

26. travanj 2024 09:43