StoryEditorOCM
PelješacETO ŠTO TI JE LJUBAV |

HGSS STANICA OREBIĆ - Pobjegao ženi iz kreveta i pošao se penjati na Svetog Iliju

Piše PSD.
11. kolovoza 2020. - 21:41
"Po svemu sudeći došlo je do novog trenda među adrenalinom prepumpanim avanturistima koji olakšanje traže po vrletima masiva Svetog Ilije pa su tako u posljednjih nekoliko dana poznata tri slučaja „planinarenja“ u vrijeme kad planinarske staze koriste uglavnom samo divlje svinje.

Prvi slučaj je turist koji se je u nepoznato doba noći, fasciniran ljepotom Sv.Ilije i izletom proteklog dana, iskrao iz apartmana i šetao po brdu da bi se tek ranom zorom vratio ženi u krevet. Drugi slučaj je planinar koji se je zatekao sam pod vrhom oko 21:00 i svjetlima baterijske lampe uzbunio pola Orebića te praćen pogledima mnogih dočekan u selu Urkunići od člana HGSS Stanice Orebić.

Sinoć oko 21:00 opet isto, mnogi su uočili svjetla na neprohodnom i divljem terenu iznad sela Jurjevića, na teren izlaze tri člana Stanice Orebić, obaviještavaju Centar 112 o akciji, te nakon kraće potrage lociraju mladog avanturista koji se je iz samo njemu poznatih razloga uputio u vrleti brda ne razmišljajući da to može dovesti do neželjenih posljedica.

Prema navodima očevidaca iz Orebića isti je slao svjetlosne signale SOS što je za pohvalu i njemu ali i mještanima koji budno paze. Mladac je u relativno dobrom stanju dopraćen do vozila HGSS-a i odveden na pregled kod liječnika. Sva tri navedena slučaja pokazuju da će bez obzira na nedavno helikoptersko evakuiranje iznemoglog s podnožja Sv.Ilije uvijek biti onih koji uprkos upozorenjima i molbama traže vraga ugrožavajući sebe i one koji im pohrle u pomoć. A da umjesto planinarenja po noći pokušate raditi nešto drugo, recimo ono iz prve priče ?!", na svom Facebook profilu napisali su pripadnici HGSS-a Stanice Orebić

26. travanj 2024 00:47