StoryEditorOCM
PelješacIQM DESTINATION OREBIĆ |

AKO RADITE U TURIZMU – PRIJAVITE SE! TZO Orebić započinje projekt destinacijskog menadžmenta

Piše dora lozica
1. prosinca 2020. - 18:01
Turistička zajednica Općine Orebić potpisala je ugovor s tvrtkom Feel IQM i započela integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji.
 
Koncept IQM Destination provode autorice projekta Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli s kolegom Perom Matićem. Kako doznajemo od Marka Galiota, stručnog suradnika za marketing Turističke zajednice Orebić, integralno upravljanje kvalitetom primjenjivo je za sve segmente turizma, sve prijavljene smještajne kapacitete, atrakcije, turističke agencije, ugostiteljske objekte i lokalne proizvođače.
 
„Feel IQM koncept integralnog upravljanja odobren je Svjetske turističke federacije, a tvrtka Feel IQM primljena je kao pridružena članica federacije.  Projekt IQM destination dobio je preporuku od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta. U Orebiću je trenutno objavljen javni poziv za sve dionike u turizmu da se uključe u projekt, a nakon raspisanog poziva i prijava dionika i IQM Destination partnera, kreće se s koordinacijama, individualnim i grupnim edukacijama“, najavio je Galiot.
 
Istodobno će se odvijati individualna savjetovanja i marketing analize za 30 prijavljenih dionika koji se uključe u IQM Destination OREBIĆ, dok je za grupna savjetovanja broj prijavljenih neograničen i svi su dobrodošli, objasnili su iz TZ-a.
 
Usvajat će se standardi za destinaciju Orebić s naglaskom na kvalitetu, implementaciju lokalnih proizvoda i tradicije u turizam, umrežavanje i destinacijsku sinergiju, održivi razvoj i odgovorni turizam, a obavit će se i početno mjerenje kvalitete za sve prijavljene dionike orebićke turističke ponude. 
 
Na koordinacijama će se slijedećih mjeseci obrađivati razne teme kao što su destinacijski menadžment, razvoj turističkih proizvoda, izazovi u privatnom smještaju, upravljanje cijenama u doba krize, digitalni marketing, prilike i izazovi u turizmu koji dolazi, koordinacije se svim dionicima IQM Destination u turizmu Općine Orebić.
 
„Pozivaju se svi dionici u turizmu Orebića da se uključe i budu dio integralnog upravljanja kvalitetom u turizmu“, poziva Galiot.
 
20. travanj 2024 09:06