StoryEditorOCM
Neretvapreslagivanje

Sve zbog državne zemlje: Jure Stanić (NL) podnio ostavku. HDZ će dobiti većinu u Gradskom vijeću Opuzena

Piše Stanislav Soldo
23. ožujka 2023. - 17:57

Jure Stanić (Nezavisna lista) podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Opuzena. Razlog njegove ostavke je skori natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta koju Stanić ne podržava i godinama se bori protiv zakupa državnih parcela na području grada Opuzena. Kao razlog ostavke Stanić je naveo ignoriranje od strane ministrice poljoprivrede Marije Vučković i "njezinih podčinjenih" iz Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište.

image

Jure Stanić

Obzirom da me se kao predsjednika Gradskog vijeća ignorira obezvrjeđuje moje nastojanje da na zakonit način pomognem svojim sugrađanima te me se nehumano tretira i omalovažava smatram da ne mogu dalje obnašati ovu odgovornu funkciju-stoji među ostalim u ostavci Jure Stanića koja je upućena gradonačelniku Opuzena, Ivanu Matagi.

Po svemu sudeći Nezavisna lista koja ima dva gradska vijećnika u opuzenskom Gradskom vijeću dolazi u oporbu. Stanić nam je rekao da projekt podjele državnog poljoprivrednog zemljišta sigurno neće podržati dok će podržavati projekte koji su od interesa za građane Opuzena.

Gradsko vijeće Opuzena ima 13 vijećnika. Koalicija HDZ-HSLS ima 6 vijećnika, Most 4, HNS 1 te Nezavisna lista 2.

Već je razvidno da bi se mogla formirati nova vladajuća većina HDZ-HNS a moguće da im se pridruže i vijećnici Mosta prilikom izglasavanja programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem i raspisivanja natječaja za zakup.

17. travanj 2024 16:21