StoryEditorOCM
NeretvaLOKALNI IZBORI 2021.|

SAD JE I SLUŽBENO: Gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan (HDZ) ide po novi mandat

Piše stanislav soldo
19. travnja 2021. - 18:13

 Nakon uspješnog vođenja grada Metkovića u protekle četiri godine, aktualni gradonačelnik Dalibor Milan (HDZ) ide po novi mandat. S obzirom na izmjene i dopune Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi u narednom mandatu, gradonačelnik će imati samo jednog zamjenika a to je Robert Doko. Dosadašnji dogradonačelnik, Damir Raič ostaje u gradonačelnikovom najužem timu ali na drugoj poziciji. Osim toga prema novim zakonskim rješenjima Gradsko vijeće Metković će imati petnaest članova pa će za većinu biti potrebno osma vjećničkih mandata.

 Dalibor Milan svoju kandidaturu je objavio prilikom obilaska radova u Jadranskoj ulici na desnoj strani grada Metkovića zahvalivši se tom prigodom svim građanima Metkovića na suradnji u protekle četiri godine, koja je doprinijela realizaciji velikih infrastrukturnih projekata na području grada, a time i boljoj kvaliteti života.

  - U ovom četverogodišnjem razdoblju, Metković je zaista bio jedno veliko gradilište. I trenutno se na području grada provode projekti u ukupnoj vrijednosti od 600 milijuna kuna. Mislim da se nikada, nije toliko radilo. Našu dužnost smo obnašali časno. Uvijek nam je javni interes bio ispred privatnoga. Svi znate da sam mogao ići i u Hrvatski sabor, ali za razliku od mojih prethodnika, odlučio sam ostati u svome gradu te i dalje želim nastaviti raditi u Metkoviću za dobrobit svih nas. Pozivam sve građane Metkovića da nam pruže još jednu priliku, kako bi i dalje iskreno i odgovorno nastavili upravljati našim gradom, kazao je gradonačelnik Milan za www.metkovic.hr.

  Podsjetimo, već ranije u Metkoviću je gradonačelničku kandidaturu istaknuo dr. Nikica Hajvaz ( Most) a borbu za mjesto gradonačelnika i gradsko vijeće najavljuje i Domovinski pokret koji su se nedavno osnovao u gradu na Neretvi.

Zbog pravomoćne presude Stipe Gabrić Jambo se neće moći osobno kandidirati na lokalnim izborima 16. svibnja. No to ne znači da je odustao od izborne utrke. Kako doznajemo, njegova nezavisna lista će na izborima imati svog kandidata za gradonačelnika i kandidate  za gradsko vijeće.

20. travanj 2024 12:35