StoryEditorOCM
Neretvaopuzen |

RUGLO U SREDIŠTU GRADA Oronuloj PIK-ovoj zgradi novi izgled i namjena

Piše S.SOLDO
18. listopada 2021. - 07:03

      Bivša upravna zgrada PIK-a Neretve u Opuzenu uskoro će dobiti novu namjenu. Naime, među prvim potezima novog opuzenskog gradonačelnika, Ivana Matage ( Nezavisni)  bila je kupovina ove oronule zgrade, koja je posljednjih tridesetak godina bila ruglo grada Opuzena. Unutrašnjost zgrade izgorjela je u požaru a njezina fasada je služila kao podloga street art umjetnicima, koji su svakog ljeta dolazili na festival ulične umjetnosti Zen Opuzen te su je oslikavali različitim motivima, što je jedino pozitivno u priči oko ove devastirane zgrade.

Situacija se sada potpuno promijenila. Zgrada je dobila novog vlasnika, Grad Opuzen, koji je kupio na javnoj dradžbi, pa će uskoro dobiti i novi izgled i namjenu.

Ta zgrada ima iznimno veliku sentimentalnu vrijednost za stanovnike grada Opuzena, od kojih je većina radila u nekadašnjem gigantu PIK-u Opuzen, koji je propao sredinom devedesetih kao žrtva tadašnjeg modela pretvorbe i privatizacije.

Zgrada je plaćena novcem iz gradskog proračuna u iznosu od 1,3 milijuna kuna. Riječ je o povoljnoj kupnji jer se uz glavnu zgradu i dva pomoćna objekta a vrijednost kompletnog objekta procijenjena je znatno više.

Kako doznajemo, Grad Opuzen sa ovom zgradom ima velike planove. Sredstvima iz EU fondova zgrada će se adaptirati i u tom prostoru će mjesto naći projekti važni za širu društvenu zajednicu, vrtić ili starački dom a moguće je i da bude i za turističku namjenu.

19. travanj 2024 22:27