StoryEditorOCM
NeretvaTRADICIONALNO

Održna akcija „Branitelji Ploča – djeci Vukovara“. Prikupljeno deset tona mandarina za Grad heroj

Piše Ante Šunjić
16. studenog 2023. - 08:47

U organizaciji Udruge branitelja Grada Ploča, i ove su se godine, u akciji „Branitelji Ploča – djeci Vukovara“ prikupljale mandarine za osnovne škole i braniteljske udruge s područja Vukovara.

Ovo je tradicionalna, 16. po redu, akcija članova UBGR. Branitelji su prikupili preko deset tona žutoga voća, a najveće donacije osigurali su: Agro Neretva, Poljopromet, Enna fruit, Paško, Setovia, Jesenska, Grado obrt Silvija, Frigo, Fera Felix, Stela, Vagros, NTL… U Kominu je akciju prikupljanja organizirala Katolička udruga MI, a svoj obol dali su i branitelji s područja Opuzena i Ploča koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Mandarine će u Vukovar odvesti Jure Kovač i Ranko Kuran, a biti će uručene dvjema osnovnim školama u Vukovaru, ŠO Blage Zadre i OŠ Dragutina Tadijanovića, Osnovnoj školi u Tovarniku, braniteljskim udrugama s područja Grada heroja, dok će jedan dio biti podijeljen djevojčicama i dječacima iz Dječjeg vrtića u Županji, te djeci iz Aljmaša.

Zadovoljstvo zbog još jedne hvale vrijedne akcije nije krio predsjednik UBDG Željko Čović. „Drago nam je zbog velikog odaziva na akciju. I u godinama koje dolaze nastavit ćemo prikupljati mandarine za Vukovar. Ovo je najmanje što možemo učiniti za Grad heroj“, poručio je Čović.

 

27. travanj 2024 12:54