StoryEditorOCM
NeretvaMARATON LAĐA 2020.

Neretvanske lađare ništa ne može zaustaviti da i ove godine odmjere snage

Piše Slobodna Dalmacija
4. kolovoza 2020. - 17:55
U Metkoviću je održana konferencija za medije u povodu nadolazećih lađarskih događanja i Maratona lađa. Predsjednik Luka Oršulić govorio je o pripremama za maraton lađa, a posebno je naglasio da se pridržavamo uputa Stožera i epidemioloških preporuka. Za tu prigodu na startu maratona oko gradskog parka i mjesta pristupa lađama bit će ograđen prostor u koji će moći ući samo članovi ekipa. Isto će biti i u Pločama na cilju nakon dolaska lađara. Neće biti okupljanja i programa osim što će biti kratka ceremonija dodjele medalja prvim trima ekipama. Preporučio je i da se otkažu sve mjesne fešte lađarskih ekipa. Ograničenja će biti i na sutrašnjim brzinskim utrkama u Opuzenu o čemu su natjecatelji već obaviješteni. O sedmom maratonu lađarica govorio je Pavo Delija. Novost je da neće biti tradicionalne “Noći lađara”, a dodjela medalja u kratkoj ceremoniji održat će se na cilju uz nazočnost samo nagrađenih, piše Slobodna Dalmacija.

U organizaciji ovogodišnjeg Maratona sudjelovat će 60 volontera, 70 zaštitara, 15 sudaca, 5 posada HGSS-a, 2 vatrogasna glisera, ekipe HMP-a iz Metkovića i Ploča, Lučka kapetanija i PP Metković i Ploče.

O prijenosu uživo na HRT2 govorio je Ante Šprlje koji će biti sukomentator u zagrebačkom studiju, a o lađama Neno Kovačević.
Milojko Glasović zahvalio je sponzorima koji su pomogli da se ovaj maraton održi: generalni sponzor je HEP, zatim Dubrovačko-neretvanska županija, JANAF, HTZ, Hrvatska lutrija, Luka Ploče, LU Dubrovnik, gradovi Metković, Opuzen i Ploče i medijski pokrovitelji HRT, Slobodna Dalmacija i Radio Delta, piše Slobodna Dalmacija.
 
24. travanj 2024 01:26