StoryEditorOCM
KorčulaŽUPANIJA

Vrijedna medicinska oprema u Veloj Luci

Piše DV
11. studenog 2020. - 15:33
U Domu zdravlja dr. Ante Franulović Vela Luka puštena je u rad dijagnostičko-terapijska i medicinsko-tehnička oprema vrijedna oko 2,1 milijuna kuna, nabavljene u okviru EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“. Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, pa su u Veloj Luci danas bili župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelenom Dadić, u pratnji načelnice Katarine Gugić.

Proračun projekta iznosi 3.922.545,24 kuna, od čega je 2.922.403,20 (75 posto) bespovratnih sredstava EU, dok je ostatak sufinanciran iz županijskog proračuna. 

Korisnici sredstava su Dom zdravlja Dr. Ante Franulović Vela Luka za ulaganja u infrastrukturne zahvate te medicinsko-tehničku opremu za centralnu zgradu, ambulante u Čari, Blatu i Lastovu te Dom zdravlja Dubrovnik za medicinsko-tehničku opremu na otocima Koločepu, Šipan, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina).

image
Nova medicinska oprema u Veloj Luci
DNŽ


Nabavom navedene opreme i njezinim puštanjem u pogon unaprijedit će se zdravstvena skrb otočkog stanovništva i poluotoka Pelješca, poboljšati sigurnost pacijenata te osigurati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga.
Kroz projekt su planirani infrastrukturni zahvati ugradnje lifta za osobe sa invaliditetom u Domu zdravlja dr. Ante Franulović u Vela Luci i organizacijskoj jedinici Blato, za što je Dubrovačko-neretvanska županija uspjela osigurati dodatnih milijun kuna u okviru svog Proračuna za 2021.

Župan je sa suradnicama posjetio i Specijalnu bolnicu Kalos gdje se s ravnateljicom Damirom Bojić razgovaralo o strategiji razvoja te ustanove i sljedećim koracima vezanim za realizaciju projekta rekonstrukcije i izgradnje starog dijela bolnice u terapijski centar. Župan je ovom prilikom, u pratnji ravnatelja ŽLU Vela Luka Borisa Žuvele, obišao i lokaciju Pomorskog putničkog terminala Vela Luka gdje se uskoro očekuje odabir izvođača i skori početak radova.
25. travanj 2024 05:47