StoryEditorOCM
KorčulaUOČI "TRAGA U BESKRAJU"

Velolučki HDZ izrazio zabrinutost oko organizacije koncerta Oliveru u čast, iz tamošnjeg stožera im odgovorili kako sve rade po preporukama HZJZ-a

Piše Dv
28. srpnja 2020. - 17:30
Koncert „Trag u beksraju“ koji će se sutra, na drugu godišnjicu smrti velikog Olivera Dragojevića, s početkom u 21.30 sati održati u Vela Luci, podigao je prašinu na političkoj sceni. Najprije je Općinski odbor HDZ- a Vela Luke objavio dopis u kojemu se zbog potvrđenog slučaja koronavirusom u Blatu izražava zabrinutost zbog održavanja koncerta.

- Nema dvojbe da će koncert u čast našeg velikana sigurno privući veliki broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske. Po nekim najavama, očekuje se i do 1500 posjetitelja. Međutim, moramo se zapitati da li je mudro, u okolnostima kada je opasna zaraza potvrđena i u susjednom Blatu, održavati koncert tako velike posjećenosti u našem mjestu. Osobito je zabrinjavajuće dio koncerta koji bi se trebao odvijati pred velikim video zidovima u centru mjesta uz organiziranu prodaju napitaka. Pitamo se kako će Općina Vela Luka osigurati provođenje svih propisanih epidemioloških mjera na tako velikom broju posjetitelja, a na tako malom prostoru (primjerice razmak između posjetitelja). Naš Oliver svakako zaslužuje koncert u njegovu čast, međutim prije svega, najvažnije je zdravlje naših sugrađana, stoji u dopisu u kojemu se apelira na preispitivanje odluka o organizaciji koncerta, a kojeg potpisuje predsjednica Općinskog odbora HDZ Vela Luka Maja Radman Barčot.



Stigao je nakon toga i odgovor Stožera civilne zaštite Vela Luka.

- Upravo zbog epidemiološke situacije i sugestija centra za civilnu zaštitu općine Vele Luka promijenjen je prvobitni plan te smo koncert “Evo mene među moje” (mladi pjevaju Olivera) iz centra mjesta prebacili također na pijacu gdje se održavaju i druga dva događanja. Premještanjem mjesta održavanja promijenjene su i pozicije dva video zida na nove pozicije upravo zato da ne budu postavljeni tako da se ispred njih mogu skupljati ljudi.Video zidovi se postavljaju na parkingu koje je zatvoren i ograđen, a okrenuti su prema moru. Dakle, publike tamo nema, tamo će biti prisutni samo predstavnici medija kako bi mogli pratiti događanja na video zidu i pratiti situaciju koji očekujemo s mora budući da smo pozive usmjerili na to da tko god može dođe s mora pratiti događanja što čak na poseban povezuje Luku, more i Olivera.



Mjestom će se ljudi šetati, iz svakog kafića će se ćuti glazba kojom ćemo slaviti našeg Olivera, prijenos događanja ide direktno na Max Tv, Max Tv to go, FB kanalu HT-a, YouTube kanalu HT-a, Narodni radio je osigurao direktan prijenos na Narodni radio i Radio Dalmaciju... Prodaja pića će se također održavati u skladu s preporukama koje javno objavljene i koje će se poštivati. Na raspolaganju će biti i predstavnici civilne zaštite te redari koji će upozoravati posjetitelje ukoliko to bude potrebno. Za očekivati je da će na takvim mjestima briga o nepotrebnim gužvama čak lakše kontrolirati nego po ugostiteljskim objektima gdje se sjedi i provodi na jednom mjestu više sati. Kapacitet posjetitelja je smanjen na trećinu kapaciteta upravo prema preporukama HZJZ pa obzirom da je riječ o vrlo malo broju posjetitelja ne očekujemo nikakva iznenađenja, navodi se, između ostalog, u odgovoru. 

U međuvremenu se oglasila i Turistička zajednica Općine Vela Luka. 

- Zbog novih epidemioloških mjera dva video zida koja su trebala biti smještena u centru mjesta biti će premještena na malu rivu i okrenuta prema moru za 29. i 30.srpnja. S obzirom na novonastalu situaciju, pozivamo vlasnike svih raspoloživih plovila (kaići, barke) da s mora, mjesta koje je Oliver najviše volio, prate programe večeri posvećenih Oliveru, napisali su na svojoj Facebook-stranici.





 
23. travanj 2024 20:47