StoryEditorOCM
KorčulaMATKO, KORČULA TE VOLI |

VELIKA HUMANITARNA AKCIJA ZA KORČULANINA MATKA MAROEVIĆA: Online aukcija umjetnina, online prodaja poklon paketa

Piše Dora Lozica
26. studenog 2020. - 21:11
Udruga Korčulanske Pjatance pokreće veliku humanitarnu akciju kako bi prikupili sredstva za rehabilitaciju Korčulanina Matka Maroevića.

Matko je otac troje malodobne djece, muž, sin, sugrađanin, kolega, prijatelj, dobri duh Korčule, svugdje rado viđen, uvijek nasmijan i spreman za ćakulu i pjesmu. Prije sedam mjeseci, Matko je imao teški moždani udar, a nakon višemjesečne borbe za život, danas se bori kako bi se dignuo iz invalidskih kolica i vratio se svojoj obitelji zdrav i funkcionalan.

„Danas sam opet prinuđena zavapiti i zatražiti pomoć svih prijatelja. Moj Matko je divna raspjevana i vesela duša, pravi je brat i prijatelj, moram napraviti sve kako bi mu pomogla da se osovi na svoje noge. Strašne posljedice moždanog udara moguće je pobijediti i trajno izliječiti u Poliklinici Glavić. Osim sredstava za liječenje, u potrazi smo i za stanom u okolici Poliklinike gdje bi Matko bio smješten sa suprugom koja se posvetila njegovoj njezi. Od zdravlja Matka dijeli 70 tisuća kuna, terapija traje tri mjeseca i važno je da se odvija u kontinuitetu. Za prvih 30 dana smo prikupili sredstva, ostatak novaca moramo imati prije Božića“, napisala je nedavno na društvenim mrežama Matkova sestra Daria Maroević.

Pozivu za pomoć već su se odazvali brojni Korčulani, a članovi udruge Korčulanske Pjatance pokrenuli su inicijativu Matko, Korčula te voli kojoj su se priključili brojni ugostitelji, umjetnici i vinari.
 
„Svi smo bliski s Matkom pa smo odlučili pokrenuti akciju kako bi prikupili novce, njemu treba veliki iznos. Imali smo ideju napraviti humanitarnu večeru, no morali smo odustati zbog epidemioloških mjera tako da će humanitarna akcija imati dva dijela, online aukciju radova korčulanskih umjetnika, a nakon zaključenja aukcije započet će i online prodaja poklon paketa s vinima, uljem, slatkim i slanim delicijama članova udruge“, objasnila je predsjednica udruge Korčulanske Pjatance Ivana Pačić Unković.

Online aukcija održat će se na Facebook stranici Korčulanske Pjatance, aukcija će započeti 1. prosinca, a završiti 7. prosinca u 20 sati. Tijekom aukcije imat ćete priliku licitirati i natjecati se za radove korčulanskih akademskih i amaterskih umjetnika, a sva sredstva donirat će se Matkovoj obitelji za potrebe rehabilitacije. Umjetnici koji su za sad donirali svoje radove su Stipe Nobilo, Nina Šestanović, Hrvoje Kapelina, Kristina Kolarić Biliš, Abel Brčić, Nina Kalogjera, Miljenko Marukić, Marko Sitar, Vinko Lipanović, Marijeta Markovina, Aldo Mikelić, Nikolina Dužević, Damir Pačić, Antonijo Blašković i Uroš Čalić.

Po završetku aukcije, započinje online prodaja poklon paketa koje su osmislili i napunili članovi Korčulanskih Pjatanci. Cijena paketa bit će 250 kuna, a detalji o sadržaju paketa bit će objavljeni na Facebook-u. Ipak doznajemo kako će biti svakavih delicija, od vina i ulja, preko marmeladi, tartara, paštete, kolačića, pralina, broštulanih mindela, pa sve do kruha. Sav prikupljen iznos od prodaje paketa donirat će se Matkovoj obitelji.

Vizualni identitet humanitarne inicijative Matko, Korčula te voli, poklonila je poznata otočna grafička dizajnerica Tonka Lujanac.
Sve detalje o humanitarnoj akciji pratite na službenoj Facebook stranici Korčulanske Pjatance (link), a ako ste nestrpljivi, u međuvremenu svoju donaciju možete uplatiti na računa Matkove sestre Darie Maroević u OTP banci IBAN HR4124070003207204308 i na taj način pomoći jednoj obitelji u nevolji.

Korčulani su još jedanput pokazali da ne odustaju od svojih sugrađana i prijatelja. Matko, Korčula te zaista voli!
20. travanj 2024 04:37